1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım'dan 23 Nisan mesajı
Yıldırım'dan 23 Nisan mesajı

Yıldırım'dan 23 Nisan mesajı

Eski Ulaştırma Bakanı, Ak Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra adayı Binali Yıldırım bir mesaj yayımlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

A+A-

Eski Ulaştırma Bakanı, Ak Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra adayı Binali Yıldırım bir mesaj yayımlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Binali Yıldırım yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “91.yılını idrak ettiğimiz TBMM’nin kuruluşunu büyük coşku ve heyecanla yaşıyoruz. Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş savaşını idare eden, Cumhuriyeti kuran, Anayasadan başlayarak tüm mevzuatı yeni baştan üreten gazi meclis, millet iradesinin tecelligahı, demokrasimizin kalbi, milletimizin en büyük güvencesidir. 21. Yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenliğini ve çıkarlarını TBMM sayesinde, en etkili biçimde koruyacak güce ve kuvvete sahiptir. TBMM’nin 91. Kuruluş yıldönümünde Türkiye yetişmiş insan gücü, olağanüstü dinamizmi sayesinde Uluslararası platformundaki en saygın yerini almıştır. Almaya da devam etmektedir. Neticede ülkemiz geçen 91 senede bölgesinde ve tüm dünyada örnek bir ülke haline gelmiştir.

Milletçe Milli Birlik ve beraberlik, huzur ve güven içinde aynı duyguları paylaşmaktan, hür ve bağımsız olarak bu günlere ulaşmaktan ve geleceğe güçlü umutlarla bakmaktan mutluyuz, gururluyuz. 23 Nisan sadece TBMM’nin açılışı değil, Yüce Atatürk’ün önderliğinde tarih yazan Yüce Türk Milletinin, çağdaş dünyanın saygın ve onurlu bir üyesi olma amacıyla verdiği kutsal mücadelenin de yıl dönümüdür. Bu nedenle 91. kuruluş yılını kutladığımız bu yüce meclis gazi meclisidir. Kurtuluş mücadelesini sevk ve idare eden meclistir, Cumhuriyeti kuran meclistir ve Atatürk’ün idealindeki “Muasır medeniyet” ufkuna Yüce Milleti taşıyan meclistir. 91 yıldır demokratik rejimimizin temel kurumu olan Yüce Meclisimiz bugün ve gelecekte de yapacağı çalışmalarla muasır medeniyete ulaşmış bir Türkiye Cumhuriyeti İdealine katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu kadar büyük anlamlarla yüklü 23 Nisanı, Büyük Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımıza “ Bayram” olarak hediye etmesi ve bu bayramın günümüzde uluslararası bir boyut kazanarak sevgi , kardeşlik günü olması, dünya çocuklarının bir araya gelerek gelecekle ilgili güzel mesajlar vermesi, 23 Nisanı daha anlamlı, Atatürk’ü daha büyük yapmaktadır.

Çocukların ruhsal ve bedenen iyi yetişmesi günümüz teknolojileriyle donatılmış, kurumlarda eğitim alarak geleceğe yürümesi Yüce Milletimizin istikbale güvenle bakmasını sağlayacaktır.

Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır. Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başarılarınız ve mutluluğunuzun daim olması, en büyük dileğimizdir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.”

İstanbulhaber Ajansı

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.