1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yok pahasına satılıyorlar
Yok pahasına satılıyorlar

Yok pahasına satılıyorlar

Çanakkale’de tekne ve yatlar birbiri ardına satılığa çıkarılıyor...

A+A-

Çanakkale’de amatör balıkçılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlamak, bazılarının ise deniz tutkusundan dolayı hobi olarak bir zamanlar satın aldıkları tekneler, birbiri ardından satılığa çıkarıldı.

 
Yat Limanı ve Kordonboyu’nda bağlı tutulan kayıktan tekneye kadar onlarca deniz taşıtı adeta yok pahasına elden çıkarılmak isteniyor. Denizlerde eskisi kadar balık kalmaması, akaryakıt fiyatlarında artış ve liman ücretleri ile belge ücretlerinin fazla olmasının tekneleri elden çıkarmada birer etken oluşturduğu ileri sürüldü.


Özellikle Yat Limanı’nda bulunan çok sayıda teknenin satılığa çıkarılması dikkat çekiyor. Çanakkale’de amatör balıkçılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlayan ve bazılarının ise deniz tutkusundan dolayı hobi olarak bir zamanlar satın aldıkları tekneler satılığa çıkarılıyor.
Denizlerde eskisi kadar balık kalmaması, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve liman ücretleri ile belge ücretlerinin fazla olması geçimini balıkçılıkla sağlayanları zor durumda bıraktı.
Son günlerde akaryakıta gelen zamlar ve vergilerin yüksek olmasından yakınan balıkçılar, teknelerini satmak zorunda kaldıklarını söylediler. Yüksek akaryakıt ile vergi fiyatlarına dayanmaya çalıştıklarını ancak artık bıçağın kemiğe dayandığını kaydeden balıkçılar, denizlerde eskisi kadar iş yapamadıkları için tek çarenin teknelerini satmak olduğunu dile getirdiler.

Çanakkale Olay

Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.