1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3. köprünün yapımına İngiliz talip
3. köprünün yapımına İngiliz talip

3. köprünün yapımına İngiliz talip

İngiltere’nin başkenti Londra’nın finans bölgesi City’nin Belediye Başkanı Lord Alderman Michael Bear, 3. köprünün yapımına talip olduklarını söyledi.

A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra’nın finans bölgesi City’nin Belediye Başkanı Lord Alderman Michael Bear, bugün başlayacak Türkiye ziyaretinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması yönünde çalışmalarda bulunulacağını söyledi. Bear, “İstanbul’da 3. köprünün yapımında yer almak istiyoruz” dedi.
Yüksek düzeyli iş heyetiyle birlikte 26-29 Ocak tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak olan Bear, ziyarete ilişkin başkent Londra’da bilgilendirme toplantısı yaptı. Bear, “İngiltere en iyi mühendislere ve tasarımcılara sahip. Türkiye de en iyi müteahhitlere sahip. Bu nedenle sanırım bu konuda iyi bir işbirliği kurabiliriz” dedi.
Finans merkezine katkı
Türkiye ziyareti sırasında Ankara ve İstanbul’a gideceğini de ifade eden Bear, halen 2 bin ingiliz şirketinin Türkiye ile iş yaptığını, ziyareti sırasında da yüksek düzeyde politikacı ve işadamlarıyla görüşmeler yaparak bu sayıyı arttırmaya çalışacağını bildirdi.
25 kişilik bir heyetle Türkiye’ye geleceğini de belirten Bear, heyet üyelerinin pek çok özel ve kamu ortaklıkları için imkân arayacaklarını, bunların da ulaşım, sağlık ve enerji alanında olacağını ifade etti. Türkiye’de ayrıca denizcilik ve liman işletmeciliği konularında yapılabilecek ortaklıklar üzerinde da imkân arayışına gireceklerini belirten Bear, “Ayrıca hükümetinizle birlikte çalışıp, İstanbul’u bir finansal istasyon, bir merkez haline getirmeyi de istiyoruz” dedi.
Türkiye’de bazı düzenlemeler ve kurallar konusunda hâlâ bazı güçlükler bulunduğunu da ifade eden Bear, gerekli değişikliklerin kısa zamanda gerçekleştirileceğine inandıklarını söyledi.

Milliyet

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.