1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yücel Odabaşı anısına kolokyum düzenlenecek
Yücel Odabaşı anısına kolokyum düzenlenecek

Yücel Odabaşı anısına kolokyum düzenlenecek

İstanbul Teknik Üniversitesi, tarafından merhum hocamız Profesör A.Yücel Odabaşı anısına bu yıl ilki düzenlenecek olan Pervane Gürültüsü ve Titreşimi Uluslararası Kolokyumu 6 – 7 Kasım 2014 tarihlerinde İ.T.Ü. SDKM Seminer Salonunda yapılacaktır.

A+A-

Her yıl, aramızdan ayrılışının anısına farklı etkinlikler düzenlenen, sektörümüze yıllarca yön vermiş ve Vira Dergisi'nin hamiliğini yapmış merhum hocamız Prof.Dr. A. Yücel Odabaşı, bu yıldan itibaren düzenlenecek bir seri kolokyumlar serisiyle anılacak. Uluslararası olarak düzenlenecek olan bu kolokyumun bu yılki teması pervane gürültüsü ve titreşimi olarak belirlendi.

İ.T.Ü. SDKM Seminer Salonunda gerçekleştirilip iki gün sürecek olan kolokyumda dünyada pervane kaynaklı gürültü ve titreşimin tahmini, ölçümü, etkilerinin incelenmesi kosunda en son gelişmeler, yapılması gerekenler tartışılacak ve farklı disiplinlerden gelen araştırmacılar karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak. Kolokyumun iki davetli konuşmacısından biri, aynı zamanda merhum hocamızın iş arkadaşı Patrick Fitzsimmons pervane gürültüsünün kaynağı ve denizcilikte etkilerini anlatırken diğer konuşmacı Michel André gürültünün deniz canlıları üzerindeki etkilerine dikkat çekecek. 6 ülkeden 80 araştırmacının katılacağı kolokyumda 19 bildiri sunulacak. 

virahaber.com

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.