1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Çeşme Marina yangın tatbikatı gerçekleştirdi
Çeşme Marina yangın tatbikatı gerçekleştirdi

Çeşme Marina yangın tatbikatı gerçekleştirdi

Çeşme Marina, Temmuz ayında deniz sahasında düzenlediği ilk yangın tatbikatının ardından ikinci tatbikatını çekek sahasında düzenledi.

A+A-

Senaryoya göre, özellikle kış aylarında teknelerin bakım ve onarım işleri için yoğun olarak kullandıkları çekek alanında akşam saatlerinde çıkan yangına müdahale edildi. Senaryo gereği yangın çıkan tekneye ilk müdahaleyi marina personeli yangın hortumları ve diğer yangın ekipmanlarıyla yaptı. Tatbikata Çeşme İtfaiyesi ve Ulusoy Çeşme Denizcilik İşletmesi’ne ait “Çeşme-1” römorku da kısa süre içinde katılarak müdahale için hazır durumda beklediler. Tatbikatta, çekek alanında çıkan bir yangına karadan ve denizden nasıl müdahale edilebileceği değerlendirildi. Tatbikat sonrası Çeşme İtfaiyesi’nden gelen yetkililer, çıkabilecek bir yangında doğru ilk müdahalenin nasıl olması ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda marina personeline bilgi verdi.   

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan tatbikatla ilgili  “Çeşme Marina olarak ilkini yaz aylarında düzenlediğimiz tatbikatlarımızın ikincisini gerçekleştirdik. Yangın gibi acil durumlara doğru şekilde nasıl müdahale etmemiz gerektiğini bilebilmek için  tatbikatlarımızı düzenli olarak planlıyoruz. İlk tatbikatımız, gündüz saatlerinde denizde müdahaleyi gerektiriyordu; ikinci tatbikatta ise akşam saatlerinde karada dururken yangın çıkan bir tekneye nasıl müdahale etmemiz gerektiğini değerlendirmeye çalıştık. Bu tür tatbikatlar, acil durumlarla ilgili hem marina çalışanlarını bilinçlendirmek hem de diğer kurumlarla birlikte ortak hareket ve müdahale refleksini geliştirmek açısından oldukça önemli. Çeşme Marina olarak önümüzdeki aylarda da farklı tatbikatlar düzenlemeye ve acil durumlarla ilgili çalışanlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

a1-015.jpga2-013.jpga3-012.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.