1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yunan botu Kardak’ta böyle engellendi!
Yunan botu Kardak’ta böyle engellendi!

Yunan botu Kardak’ta böyle engellendi!

Türk Sahil Güvenlik botu ve Yunan Sahil Güvenlik botu arasında Kardak kayalıklarında 12 Şubat gecesi yaşanan çarpışmanın görüntüleri kameralara yansıdı.

A+A-

Yunan deniz birliklerine ait 3 bot, 12 Şubat gecesi Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesine 2.5 mil uzaklıkta bulunan Kardak kayalıklarına gelerek Türk karasuları sınırlarını geçmişti. Bölgede devriye görevinde bulunan Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına ait "Umut" isimli hücum botu ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında Kardak kayalıklarında bir çarpışma hadisesi yaşanmıştı.

Yaşanan çarpışma anları ise botlarda bulunan güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Türk askerinin uyarılarına rağmen sınır ihlali yapan Yunan botuna Türk sahil güvenlik ekiplerince önleme yapıldığı görülüyor.

 Önleme sırasında tüm ikazlara rağmen süratle yoluna devam eden Yunan botu ve Türk sahil güvenlik botunun çarpışma anları görüntülerde yer alıyor.

Gerilim sürüyor Atinadan bir Türkiye açıklaması daha

Öte yandan Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Genimatas, Türk Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy’un, Yunan Dışışleri Bakanı Nikos Kocyas’ın Alpha televizyonuna demeci ile ilgili açıklamasına cevap verdi.

Türkiye’yi uluslararası hukuka ve uluslararası deniz hukukuna saygı göstermeye çağıran Geanimatas “Türkiye sürekli kırmızı çizgileri aşıyor. Sonra da sanki gerçeklerle ilgisi yokmuş gibi tepki gösterip, şikayet ediyor” dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy cuma günü yaptığı açıklamada, Yunan Dışişleri Bakanı Kocyas’ın demecinde, Türkiye'ye karşı "barışçı olmayan davranışlarda" bulunabileceğine yönelik ifadelerinin "kaygı verici ve esefle karşılandığını" vurguladı. Aksoy yazılı açıklamasında, Yunan Dışişleri Bakanı için “Siyasi pozisyonunun gerektirdiği sorumluluktan uzak, barışçıl olmayan ve haddini aşan bir yaklaşımı benimsemektedir. Kendisini aklıselime davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kocyas demecinde, Türkiye’nin, Kardak bölgesindeki son olayda Yunanistan’ın “kırmızı çizgilerini” aştığını ve bir daha öyle barışçı şekilde davranmayacaklarını Türk tarafına duyurduklarını söyledi.

Türkiye’nin doğu Akdeniz’de “kovboymuş gibi” hareket ettiğini ileri süren Kocyas son olay ile ilgili olarak Türkiye’den tazminat istemeleri olasılığından söz etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 6430 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.