1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yunanistan Türkiye'yi 'onur konuğu' seçti
Yunanistan Türkiye'yi 'onur konuğu' seçti

Yunanistan Türkiye'yi 'onur konuğu' seçti

Ekonomik kriz yüzünden turizme özel olarak ağırlık veren Yunanistan, Türkiye'yi 'onur konuğu' ülke seçti. Yunanistan, bu ülkelerden gelen her turiste yüzde 20 indirim uygulayacak.

A+A-

Habertürk’ten Gökhan Timurhan’a konuşan Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan’a en çok turistin Türkiye’yle birlikte ABD, Rusya ve İsrail'den geldiğini belirterek, bunun karşılığında turizmi desteklemek için atılan adımları anlattı.

'Onur konuğu' uygulamasıyla ziyaretçilere ayrıcalıklar yapılacağını belirten Loukakis, "Bu yıl turizm sezonunda Yunanistan’ı ziyaret edecek Türk turistler, programa katılan ve belirlenen logoyu takan tüm işyerlerinde etiket fiyatlarının yüzde 20’si oranında indirim hakkına sahip olacak. Onlarca turistik bölgede binlerce işyeri, kampanyaya katılacak" dedi.

"Ben kendimi özel hissederdim"

Uygulama şimdilik pilot olarak başlatıldı, ancak başarı sağlanırsa kalıcı hale gelecek.

Türkiye’den Yunanistan’a geçtiğimiz yıl 1 milyon turist geldiğini belirten Loukakis, "Yunan vatandaşların 800 bin kadarı Türkiye’yi ziyaret etti. Turizm, birbirimizi anlamamızı daha iyi ifade ediyor. Bu yıl Yunanistan’ı ziyaret edecek tüm Türk vatandaşları, bütün işyerleri ve dükkânlardan yüzde 20 oranında indirim alacak. Bu Türk kardeşlerimize yapmak istediğimiz güzel bir davranış. Ben şahsen Yunanistan’ı ziyaret edecek bir turist olsam bu konuda kendimi özel hissederdim" diye konuştu.

İki ülke insanlarının yakın olmasının politik düzeydeki zorlukları da çözmeyi kolaylaştıracağını vurgulayan Loukakis, 1 Temmuz’dan itibaren Atina’ya Ankara’dan doğrudan uçuşlara başlanacağını da hatırlatıp, "Bu hayatlarımızı daha da kolaylaştıracak" dedi.

yunanistan2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.