1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zarar gören internet kablosu yenilendi
Zarar gören internet kablosu yenilendi

Zarar gören internet kablosu yenilendi

Çanakkale Boğazı’ndan geçerken arıza yapan ve sürüklenmemek için çıpa atarak durabilen Türk bayraklı ‘Med Denizli’ isimli gemi internet kablolarına zarar verdi. Hasar kablo döşeme gemisi tarafından yenilendi.

A+A-

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yapan ve sürüklenmemek için demir atarak durabilen Türk bayraklı 'Med Denizli' isimli geminin zarar verdiği sualtındaki fiber internet kabloları, kablo döşeme gemisi tarafından yenilendi.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ'dan Yunanistan'ın Pire Limanı'na giderken 12 Eylül günü Çanakkale Boğazı geçişi sırasında makine arızası yapan 152 metre boyunda ve 10 bin 925 groston ağırlığındaki Türk bayraklı "Med Denizli" isimli gemi, Çimenlik Kalesi açıklarında demir attı.

Bu sırada Türk Telekom'a ait fiber internet kabloları zarar gördü.

Yapılan incelemelerin ardından kabloların yenilenmesine karar verildi. Bunun için 20 metre boyundaki "Storm Knight" isimli kablo döşeme gemisi Çanakkale'ye geldi.

Kilitbahir köyü önlerinde başlayan ve Çanakkale önlerinde sona eren 45 dakikalık çalışmayla 1,3 deniz mili uzunluğundaki fiber internet kablosu yenisiyle değiştirildi.

Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapacak gemiler de konuyla ilgili olarak bilgilendirildi ve dikkatli olmaları istendi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.