1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ziraat Bankası Moritanya için kulağı tersten gösteriyor
Ziraat Bankası Moritanya için kulağı tersten gösteriyor

Ziraat Bankası Moritanya için kulağı tersten gösteriyor

İMAEK DTO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Moritanya’daki balıkçılık faaliyetlerinden, Antalya’daki hortum faaliyetine kadar birçok konu gündeme geldi.

A+A-

İMAEK DTO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Moritanya’daki balıkçılık faaliyetlerinden, Antalya’daki hortum faaliyetine kadar birçok konu gündeme geldi. Tamer Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayı içinde sektör sorunları çözülmesi için bakanlarla toplantı tertip edilmesinin talimatını verdiğini duyurdu.

5-054.jpg

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Şubat ayı meclis toplantısı, İMEAK DTO’nun Fındıklı’daki genel merkez binasında gerçekleşti. Toplantında şube başkanları ve meclis üyeleri gündemdeki sorunları dile getirirken, Yönetim Kurulu tam kadro üyelerin sorularına cevap vermek üzere hazır bulundu.

1000-001.jpg

Toplantıya katılması beklenen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Berat Albayrak’ın programı nedeniyle toplantıya katılmadı. Toplantı Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır’ın Gümrük Müdürlüklerine verilecek teminat mektuplarını oylatması ile başladı. Teminat mektuplarının verilmesi oylandı ve kabul edildi.

Toplantıda Ocak ve Şubat tarihleri arasında yapılan faaliyetlerin bir video sunumla izletilmesi ardından Balıkçılık Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul Moritanya’da yapılan balıkçılık faaliyetleri ile ilgili söz alıp, “Ziraat Bankası ile görüşüp bu işin çözümünü bekliyoruz” dedi.

Bunkerciler İstanbul’da bir araya gelecek

Mustafa Muhtaroğlu, “2020’de yeni regülasyondan önce dünyadaki en önemli toplantıyı İstanbul’da yapacağız. DTO Başkanı Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu çok ciddi destek verdi. IMO danışmanı olan Uluslararası Bunkerciler Derneği (IBIA) de destek verdi. Daha önce Kopenhang, Singapur, Hamburg gibi dünyanın en büyük denizcilik merkezlerinde yaptığı toplantıyı 2019 senesinde İstanbul’da yapacak. Bu şubat ayında yapılacak geleneksel yemekte 1400 kişi bekleniyor. Orada İstanbul diye anons edilecek. Bu bizim için çok önemli bir şey. Biz bu toplantı için Hong Kong’lara, Singapur’lara giderdik, şimdi İstanbul’a geldi” ifadeleriyle denizcilik sektörünü toplantıya davet etti. Muhtaroğlu çevre cezalarına da değinip, bu konunun müşteri kaybına sebep olduğuna değindi.

Yunus Can söz alıp şehir içinde faaliyet gösteren deniz araçlarına KDV’nin düşürülmesi ile ilgili “KDV’nin İstanbul’da karada çalışan araçlara kısa süre içinde yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesini gerçekten üzülerek seyrediyoruz. Bizim   bu konudaki taleplerimizin geçmiş taleplerimizi yenileyeceğimiz ilginize sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

2-119.jpg

Antalya’yı vuran hortum

Toplantıda söz alan Kamil Kamiloğlu ise Antalya bölgesini vuran hortumun bölgede bağlı olan gemilere ciddi oranda zarar verdiğini söyleyerek bu konuda DTO’nun desteğini esirgediğini söyleyerek sitem etti. Basına da sitem eden Kamiloğlu denizcilik basının da konuya ilgi göstermediğini ve kimsenin geçmiş olsun demek için aramadığını söyledi.

DTO’ya yeni Genel Sekreter

22 yıldır İMEAK Deniz Ticaret Odası genel sekreterlik görevini yürüten Murat Tuncer görevinden emekliye ayrılarak yerini İsmet Salihoğlu’na devretti. Murat Tuncer ikinci ailem diyerek seslendiği DTO meclisinde duygusal bir konuşma yaptı. Yeni Genel Sekreter İsmet Salihoğlu ise hazıruna kendini tanıtarak yeni görevi için vira bismillah dedi.

Sorunlar Cumhurbaşkanı’na iletildi

Toplantıda son olarak Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran bir konuşma yaptı. TOBB Ekonomi Şurası’nda denizcilik sektörünün demirbaş sorunlarından; Koster Yenileme Projesi, Marina Kiraları, Çevre Cezaları gibi konuları direkt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini değinen Tamer Kıran, kısa sürede amaca hizmet eden bir konuşma yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı’nın Şubat ayının ilk yarısında bu konuları direkt bakanlarla toplanarak çözebildiklerinizi çözün dediğini iletti.

Tamer Kıran çalışmayan Meslek Komiteleri’ne değinip “Onlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Çalışmadıkları gibi çalışmamakta da direniyorlar. Lütfen işinizin gereğini yapın. Tatsız durumlar yaşanmasın” dedi. Kamiloğlu’nun yaptığı konuşmaya değinerek “Basın açıklaması yapmak bizim tarzımız değil. Tarzımız, birebir görüşerek sorunlarımızı çözmek” dedikten sonra. Oda olarak belki bu konu ile yeterince ilgilenmedikleri için kendilerini sorumlu tuttuklarını söyledi ve “İnşallah bundan sonra daha tedbirli olacağız” dedi.

4-081.jpg

“Ziraat Bankası zorlama karar veriyor”

“Ziraat Bankası son derece zorlama bir yorumla, ülkemizdeki tarımsal faaliyetinin geliştirilmesi cümlesindeki ‘ülkemizdeki’ kelimesini bahane ederek. Faaliyetin Türkiye sınırlarında yapılıyor olması gerektiğini bahane ederek Moritanya’daki balıkçılık faaliyetleri için kredi desteğini esirgiyor” diyen Kıran, bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Türkiye Bankalar Birliği ile bu konuda bir toplantı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Senede iki ziyaret

İskenderun’a yapılan yüksek katılımlı ziyarete değinen Kıran seçim vaadi olarak şubelere temas etmeye devam edeceklerini söyleyip. “Senede en az 2 kere şubelerimizi ziyaret edeceğiz” dedi.

3-111.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.