1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 3 insan kaçakçısına 20 yıl hapis
3 insan kaçakçısına 20 yıl hapis

3 insan kaçakçısına 20 yıl hapis

Avustralya'ya bağlı Christmas Adası açıklarında geçtiğimiz Aralık ayında batan gemi 48 mültecinin hayatına mal olmuş ve 3 Endonezyalı insan kaçakçısı tutuklanmıştı...

A+A-

15 Aralık 2010 günü 90 mülteci yolcusuyla Endonezya'nın güneyindeki Avustralya'nın en uzak toprağı Christmas Adası’na ulaşmaya çalışan ahşap tekne kayalara çarpmıştı. Günlerce yapılan arama-kurtarma çalışmalarında kaybolan mülteciler kötü hava koşulları yüzünden bulunamamıştı ve kaza 48 mültecinin hayatına mal olmuştu.

Kaza ile göçmenlerin kaçak olarak getirilmesine ilişkin Avustralya polisi, ilk soruşturmasını tamamladı ve Endonezyalı 3 insan kaçakçısını gözaltına alındı. Perth kentinde yapılan ilk duruşmada tutuklama kararı çıkarken, Endonezyalılar hakkında 20 yıl hapis cezası istendi. Çetenin özellikle ucuz olması yüzünden ahşap ve güvenli olmayan gemi kullandığına dikkat çekildi. Bir sonraki duruşma tarihi olan 15 Şubat’ta Endonezyalıların ağır hapis cezasına çarpıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Çetenin gemiyi ise Endonezya üzerinden Avustralya’ya yola çıkarttığı bilgisi veriliyor. Avustralya televizyonlarının kaydettiği ve adadan rahatça görülen kazadan sonra 30 ceset bulundu, geri kalan 18 cesede ise şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalara rağmen ulaşılmadı.

Kazadan kurtulan ve daha önce adaya ulaşan 70 mülteci ise tutuldukları kampların koşullarını protesto etmek amacıyla gösteri yapmışlardı. Avustralya'nın mülteci merkezinin bulunduğu Christmas Adası’nın büyüklüğü 140 kilometrekare. Avustralya’ya 2600 kilometre uzaklığında olan ve 2 bin kişinin yaşadığı ada son yıllarda mültecilerin uğrak yeri.

BBC


Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.