1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3.Sondaj Gemisi Kanuni’ye Koronavirüs Engeli
3.Sondaj Gemisi Kanuni’ye Koronavirüs Engeli

3.Sondaj Gemisi Kanuni’ye Koronavirüs Engeli

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'nin Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

A+A-

Fatih Dönmez yaptığı açıklamada: "Sondaj çalışmalarını Fatih ve Yavuz gemileriyle sürdüren Türkiye'nin satın aldığı üçüncü sondaj gemisi "Kanuni" Türkiye'ye geldi." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, Kanuni Sondaj gemisinin koronavirüsü tedbirleri kapsamında bekletildiğini ve giriş çıkışların yasak olduğunu ifade etti. Tam açıklama şöyle:

Doğu Akdeniz’de Hidrokarbon arama ve sondaj faaliyetlerimizin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi için Kanuni adını verdiğimiz 3.Sondaj gemimizi 31 Ocak’ta teslim alarak Türkiye petrolleri envanterine kaydettirdik.

Gemimiz, seyir için gereken bakım, tedarik ve test işlemleri Birleşik Krallık’ta tamamlandıktan sonra ülkemize doğru yelken açtı. 18 günlük seyrin ardından 13 Mart’ta Doğu Akdeniz’deki karasularımıza giriş yapan gemimiz, bu sabah Taşucu Mersin açıklarındaki demir sahasına ulaştı.

35 TPAO personeliyle Türkiye’ye giriş yapan Kanuni’ye koronavirüs tedbirleri çerçevesinde giriş-çıkış yasak olacak.

Bu süre zarfında açıklanan tedbirler gereği gemi ve mürettebat ile ilgili uygulamalar hayata geçirilecek. Koronavirüs önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından gemimizin bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayacak.

Milletimizin desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle Kanuni yeni ultra derin deniz sondajlarına en kısa zamanda başlayacak. Milletimize hayırlı, uğurlu olsun.

Pruvası Neta, başarıları daim olsun.”

kanuni-002.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6483 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.