1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 40 Türk Yunan adalarında mahsur kaldı
40 Türk Yunan adalarında mahsur kaldı

40 Türk Yunan adalarında mahsur kaldı

Ege'de dün öğlen saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle feribot seferleri iptal edilince 40 Türk, Yunan adalarında mahsur kaldı. Türkler bugün Bodrum'a dönecekler.

A+A-

Bodrum ilçesi başta olmak üzere tüm Ege'de hissedilen fırtına, özelikle Yunanistan’ın İstanköy adasını vurdu. Denizde 90 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle sabah Yunan adalarına giden feribotlar geri dönüş sağlayamadı.

Yunanistan’ın İstanköy adası başta olmak üzere Rodos, Mikonos, Kalimnos’da mahsur kalan yaklaşık 40 Türk vatandaşı bu  sabah Bodrum’a dönecek.

Havalimanları kapalı, feribot seferleri iptal edildi

Günübirlik tatil için İstanköy adasına giden Göztepe Bodrum Futbol Akademisi Bölge Sorumlusu Emrah Çatak, hava muhalefeti nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini ve adada mahsur kaldıklarını ifade etti. Havalimanlarının da kapalı olduğunu belirten Çatak, yarın ilk seferle Bodrum'a döneceklerini söyledi.

Bodrum’da gün içinde hafif şiddette esen rüzgar akşam saatlerine doğru hızını artırdı. Fırtına günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Yarımada’nın güney sahillerini büyük dalgalar vurdu. Fırtınada, Bodrum açıklarında oluşan küçük ölçekli hortum ise bir süre sonra dağıldı.

Hortumun yanı sıra bölgede, Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir hücumbotun dalgalar arasında ilerleyişi objektiflere yansıdı.

Sahil kenarlarında hizmet veren işletmelerin çalışanları da işletmelerin dalgalardan zarar görmemesi için çeşitli tedbirler aldı. Fırtına gece saatlerinde etkisini yitirdi.

firtina-001.jpg

firtina1-001.jpg

firtina2.jpg

firtina3.jpg

firtina4.jpg

firtina5.jpg

firtina6.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 3818 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.