1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB-Türkiye zirvesi öncesi eylem: "Bu skandala son verilmeli"
AB-Türkiye zirvesi öncesi eylem: "Bu skandala son verilmeli"

AB-Türkiye zirvesi öncesi eylem: "Bu skandala son verilmeli"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, mülteci kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği üyesi ülkeler, biraz inandırıcı olmak istiyorlarsa Cuma günü bu skandala son verilmeli" dedi.

A+A-

 Brüksel son birkaç ay içinde üçüncü defa Avrupa Birliği-Türkiye zirvesine ev sahipliği yapıyor. euronews'ten Gülsüm Alan'ın haberine göre; zirve öncesi Brüksel’de sokaklara dökülen göstericiler Avrupalı liderlerin birlik ve beraberlik içinde sığınmacı krizine çözüm bulmasını istedi.

"Üye ülkelerin çoğu göçmenlere kapılarını açmıyor"
Üye ülkelerin çoğunun göçmenlere kapılarını açmadığını söyleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, "Çok kötü bir durumdayız. Balkan güzergahı kapatıldı. Avusturya’da sınırlar kapalı. Makedonya’da da öyle. Üye ülkelerin çoğu göçmenlere kapılarını açmıyor. İnsanlar İdomeni’de çamurun içinde iken Türkiye ile müzakere masasına oturulmamalı deniyor. Üye ülkeler ve özellikle göçmenlere kapılarını açmayan üye ülkeler biraz inandırıcı olmak istiyorlarsa Cuma günü bu skandala son verilmeli" diye konuştu.
Avrupa Komisyonu eleştirilerin odağında olan Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki ön anlaşmaya yönelik soru işaretlerini gidermeye çalışıyor.
Öncelikli hedef Türkiye'yi sürece dahil etmek
Avrupa Birliği Göçten Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos ise Ankara’nın yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti: "İnsan kaçakçıları ve mülteciler şu ana kadar Türkiye’yi kullandı. Şu anda yapmaya çalıştığımız ise öncelikle Türkiye’yi de sürece dahil etmek, ikincisi göçmen akınını kontrol etmek ve son olarak kaçakçılara karşı etkili bir şekilde mücadele etmek ve kaçakçı ağlarını engellemeye çalışmak."
Plan kapsamında Türkiye’den Yunanistan’a ulaşan bütün sığınmacılar Türkiye’ye geri gönderilecek. Avrupa Birliği ise Türkiye’ye gönderilen her bir Suriyeli karşılığında Türkiye’deki kayıtlı Suriyelilerden bir sığınmacı alacak.
ViraHaber.com
Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.