1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı'nda Randevulu Giriş Dönemi
Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı'nda Randevulu Giriş Dönemi

Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı'nda Randevulu Giriş Dönemi

Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı açıklamada, artık Gölcük ve Abant Tabiat parklarıyla Yedigöller Milli Parkı'na randevusuz girilemeyeceğini açıkladı

A+A-

Gölcük ve Abant tabiat parklarıyla Yedigöller Milli Parkı'na randevu almadan artık girilmeyeceğini söyleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Bugün startını verdik. Bu süre içerisinde oradaki faaliyetleri ve yoğunluğu da görerek daha rahat karar verme imkânımız olacak. Gölcük, Abant ve Yedigöller'in kesinlikle kontrol altına alınması gerekiyor." dedi.

RANDEVULAR ONLİNE ALINACAK

Vali Ümit, tatilcilerin izinlerini online olarak alacaklarını, giriş yapabilmek için geldiklerinde izin belgelerini ve kimliklerini yetkililere göstermeleri gerektiğini vurguladı.

 Ümit, "Her isteyen her istediğinde gelme imkanına sahip olmayacak. Genel sağlık bunu gerektiriyor. Bu salgın bunu gerektiriyor." ifadesini kullandı.

Bolulu ve dışarıdan gelecek olanların ayrımının yapılacağına işaret eden Ümit, tabiat parkı ve milli parkların bir bölümünün Bolulu vatandaşlara ayrılacağını aktardı.

Vali Ümit, tabiat ve milli parklara girişin ücretli olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"O ücret devam edecek. Diğer hizmetler aynı şekilde devam edecek. Çok kalabalık ve yoğun olması nedeniyle özellikle kış aylarında araçlar yollarda kalıyor. Vatandaşlarımız bu konuda mağdur oluyor. Mağduriyetlerin önüne geçebilmek amacıyla konuyu elimine etmemiz gerekiyor. Yerli ve yabancılar için ayrı ayrı kontenjanlar belirlenmek suretiyle durum planlı bir şekilde kontrol altına alınacak. Faaliyetler, çalışmalar başladı. Mümkün olan en kısa süre içerisinde de bu işlemler devreye girecek."

Bu haber toplam 9544 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.