1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD Askerine Yumurtalı Protesto
ABD Askerine Yumurtalı Protesto

ABD Askerine Yumurtalı Protesto

ABD'nin en büyük uçak gemilerinden 'Eisenhower'ın Antalya Limanı'na demir atmasına tepki gösteren bir grup, konuk askerlere yumurta atıp eylem yaptı.

A+A-

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan ve içinde 5 binden fazla askerin görev yaptığı Eisenhower adlı uçak gemisi, ABD karşıtı eylemcileri harekete geçirdi. Antalya'da 9 Temmuz'a kadar kalacak olan geminin varlığını protesto etmek isteyen ve kendilerini 'Türkiye Gençlik Birliği' olarak tanıtan 3 genç, üzerinde 'Yankee Go Home' yazılı ve TGB imzalı afiş taşıdı.

Eisenhower'ın Antalya Limanı'na demir atmasına tepki gösteren bir grup, konuk askerlere yumurta atıp eylem yaptı.

Eylemlerinden yaklaşık yarım saat öncesinden gazete ve televizyon bürolarını arayıp haberdar eden eylemciler, Antalya'nın simgesi Yivli Minare'de ABD'li askerlere korkulu anlar yaşattı. Buradaki Bahçe Kafe'den çıkan askerlere yumurta atan 3 genç, esnafın tepkisini çekti. Bölge esnafı, protestocu gençlere tepki gösterip bu eylemi tekrar etmemelerini istedi. Eylemci gençler, "Katil Amerika Ortadoğu'dan defol" diye slogan attı. Gençlerden biri, "Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD askerleri Antalya'dadır. Türk gençliği olarak onlara Antalya'yı dar edeceğiz. Bulduğumuz heryerde karşılarına çıkacağız. Yankee evine dön" açıklamasını yaptı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, izinsiz eylem yaptıkları için 3 genci gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere karakola götürülürken de slogan atan gençler, "Müslümanları öldürenden, PKK'ya silah verenden hesap soracağız", "ABD postallarını şehrimizde istemiyoruz" dedi.

 

Spothaber

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.