1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB'nin sığınma yerleri hususundaki tavsiyelerine destek
AB'nin sığınma yerleri hususundaki tavsiyelerine destek

AB'nin sığınma yerleri hususundaki tavsiyelerine destek

Avrupalı armatörler, AB üyesi devletlerin, Avrupa Komisyonu’nun ve denizcilik endüstrisinin oluşturduğu Sığınma Yerleri İşbirliği Grubu’nun denizde zor durumda kalan gemiler için sığınma yerleri hakkında hazırladığı operasyonel AB tavsiyelerinin kabulünü

A+A-

Bahse konu tavsiyelere ilişkin çalışmalar, Alman bayraklı bir gemide yangının çıkması ve geminin Almanya karasularına kabul edilene kadar tahrip olmuş bir halde haftalarca açık denizde sürüklendiği MSC Flaminia olayı sonrasında başlatıldı.

Bu hadise, bir Gemi Trafik ve Bilgilendirme Sistemi (VTMIS) Topluluğu kuran 2009/17/EC Direktifindeki hususlara rağmen, direktifin muntazam şekilde uygulanmadığını göstermişti. Olay aynı zamanda yardıma ihtiyacı olan bir gemi ile karşı karşıya kalındığında üye devletlerin kendi aralarındaki iş birliğinin artırılması gerektiğine dair bir kanıt niteliğindeydi.

Kabul edilmiş operasyonel tavsiyelerin amacı, VTMIS Direktifindeki hususların daha düzgün şekilde uygulanmasını desteklemek amacıyla, yardıma ihtiyacı olan bir gemiyle ilgilenen farklı taraflar için pratik bir kılavuz sağlamak ve bu sürece dahil olan taraflar arasındaki işbirliğini arttırmak. Bununla birlikte tavsiyeler, ilgili mevzuatta belirtilmiş herhangi bir yasal yükümlülüğün yerini almamakta ya da yürürlükten kaldırmamakta, aksine IMO tarafından geliştirilmiş mevcut yönergeleri tamamlamakta.

(Kaynak: ECSA)

Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.