1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Açlıktan öldüler
Açlıktan öldüler

Açlıktan öldüler

NATO, denizin ortasında gemileri bozulan göçmenlere yardım etmeyince gemidekiler 16 gün sonra açlıktan öldü.

A+A-

İngiltere'de yayın yapan Guardian gazetesinin bugün manşetten verdiği "NATO 61 göçmeni açlıktan ölüme terk etti." başlıklı haber, dünyayı ayağa kaldırdı.

Gazetinin ortaya çıkardığı olay Mart ayı sonlarında Akdeniz'de gerçekleşmiş. Afrika ülkelerinden 72 sığınmacıyı taşıyan gemi İtalya'nın Lampedusa adasına gitmek üzere Libya'dan ayrıldıktan sonra arızalanmış. Ancak İtalyan sahil güvenlik birimleri ve yakınlardaki bir NATO gemisi ile bağlantı kurulup yardım istenmesine rağmen gemi kaderine terk edilmiş.

16 gün açıkta bekleyen geminin 72 yolcusundan 61'inin açlık ve susuzluktan öldüğünü yazan Guardian, sağ kurtulanlardan Abu Kurke'nin şu sözlerini aktarıyor:

"Her sabah uyandığımızda yeni cesetler ile karşılaşıyorduk. 24 saat bekletip denize atıyorduk. Son günlerde kendimizde değildik. Birileri ölüyor, kalanlar da dua ediyordu."

Guardian Kuzey Afrika'da yaşanan isyan hareketleri nedeniyle deniz yoluyla Avrupa'ya kaçmaya çalışanların sayısında büyük artış olduğunu da hatırlatmış haberinde. Gazete son dört ayda 300 bin göçmenin bu tehlikeyi göze alarak denize açıldığını, geçen ay Libya'dan yola çıkan ve Avrupa'ya ulaşamayan 800 kişinin de öldüğünün tahmin edildiğini belirtiyor.

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.