1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahşap teknede can pazarı
Ahşap teknede can pazarı

Ahşap teknede can pazarı

Marmaris'ten Fethiye'ye giden ‘Kayhan 9’ adlı ahşap tur teknesi'nde çıkan yangında 1 turist kayboldu, 2 turist yaralandı.

A+A-

Ahşap teknede can pazarı

Marmaris'ten 5 mürettebat ve hepsi İspanyol olan 18 turistle birlikte Fethiye'ye gitmek üzere denize açılan ‘Kayhan 9’ adlı ahşap tur teknesinde, Nar Adası açıklarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında alevler bir anda tekneyi sardı. Mürettebat yangın ihbarında bulunan yardım çağrısı yaptıktan sonra turistlerle birlikte tekneden denize atladı. Göcek açıklarında devriye görevi yapan sahil güvenlik botu ile Fethiye ve Marmaris’ten gelen sahil güvenlik ekibi ve orman yangını söndürme helikopteri kısa sürede bölgeye ulaşarak yangına müdahale etti, kazazeleri denizden topladı.

Teknede çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, 17 turist ile 5 mürettebat kurtarıldı. Ancak 1 İspanyol turist ise bulunamadı. Kayıp tinestin tamamen yanan teknedeki kamasında olduğu öne sürüldü.Kurtarılan turistler ve gemi mürettebatı, sahil güvenlik botları ve bölgeden geçen başka bir tekneyle Fethiye’ye götürüldü. Kurtarılan 22 kişi, Fethiye limanında bekletilen ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. 22 kişiden 2 turistin yaralı olduğu vce durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, “Olayla ilgili soruşturma sahil güvenlik ekipleri ve Göcek Liman Başkanlığı ekiplerince yürütülüyor. Bu süreçte öncelik, teknede bulunan kişilerin kurtarılmasına verildi. Teknede çıkan yangının sebebi ve ihmal olup olmadığı araştırılıyor” denildi.

Bu haber toplam 913 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.