1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Megapol Tower 2011’de tamam
Megapol Tower 2011’de tamam

Megapol Tower 2011’de tamam

Yeni Kent Merkezi’ndeki projeleri ile dikkati çeken Megapol İnşaat, Sunucu Plaza’dan sonra 24 katlı 111 metrelik Megapol Tower’ı 2011 sonunda bitirmek için çalışmalarını hızlandırdı

A+A-

İzmir’de liman arkası, Turan ve Bayraklı bölgelerini kapsayan 450 hektarlık Yeni Kent Merkezi Planı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanması, yatırımcılara da motivasyon sağladı. Bunlardan biri olan Megapol İnşaat, hayata geçirdiği Sunucu Plaza’nın ardından Megapol Tower’ın tanıtımına başladı. Bu tür yatırımların İzmir için büyük ihtiyaç olduğunu belirten Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, yatırımlarda güven, estetik, akıl, hız ve kontrol kavramlarını ana ölçütler olarak belirlediklerini söyledi. Megapol Tower’ın otoparkı, yangın söndürme sistemleri, elektrik ve su kesintilerine karşı geliştirilen yüksek kapasiteli jeneratörleri, asansöz hızları gibi pek çok açıdan konfor ve güvenliği de barındırdığını belirten Gökdemir, “Burası aynı zamanda İzmir’en en güzel manzarasına da sahip olacak” dedi.

Yeni projeler yapılıyor
Satış fiyatlarının ise Ankara ve İstanbul’a göre çok daha uygun olacağını kaydeden Gökdemir, metrekare fiyatının ortalama 4 bin lira civarında olacağını ifade etti. Gökdemir günümüzde iş merkezleri konusunda ‘tema’nın önemine değinerek İzmir Adliyesi yakınındaki Sunucu Plaza’yı avukat ofisleri için tasarladıklarını, önümüzdeki dönemde Yeni Kent Merkezi’nde doktorlar için de bir proje yapacaklarını, yaptıkları anketlerden böyle bir ihtiyacı tespit ettiklerini dile getirdi.

Rakamlarla
Gökdemir, 2011 sonunda hizmete açmayı planladıkları gökdelenin 24 katlı ve 111 metre olacağını, toplam yatırım maliyetinin ise 30 ile 45 milyon lira arasında değişeceğini dile getirdi.

Teknopark’ta icraat zamanı
İzmir’de kurulması için çalışmaları devam eden teknoparkla ilgili Fransız teknoloji bölgesi geliştirme şirketi CICOM’un İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile iyi niyet anlaşması imzalamak istediği belirtildi. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, projeyle ilgili görüşmelerin “olumlu seyirde ilerlediğini”, ancak artık yazışmaların ötesine geçilmesi gerektiğini dile getirdi, “Şu anda her şey olumlu yönde ilerliyor. Ancak artık icraat zamanı geldi. CICOM yetkilileri iyi niyet anlaşmasının bir an önce imzalanmasını istiyor. Bu sürecin artık duraksamaya uğramaması gerekiyor” dedi. Elmasoğlu, projeden İzmir’in maksimum oranda faydalanması konusunda tüm kesimlerin gayret gösterdiğini, İYTE’nin de bu konuda çaba sarf ettiğini belirterek, “Uluslararası platformda bu tip yatırımlarda belli şartlar aranır. Elimizde bir iyi niyet mektubunun olması gerekiyor. Yatırımcı, ‘dünyadan İzmir’deki bu alana yabancı sermaye çekmeye çalışacağım’ diyor. Bunu bir anlaşma olmadan yapamaz. Bu anlaşmanın hemen yapılması gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.