1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Akçay Barajı’nda su seviyesi yükseldi
Akçay Barajı’nda su seviyesi yükseldi

Akçay Barajı’nda su seviyesi yükseldi

Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı'nda su seviyesi 25,5 metreye ulaştı.

A+A-

Geçen kasım ayında su tutmaya başlayan Akçay Barajı'nda kar yağışının etkisini göstermeye başladığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,  baraj gölünün hızla seviye aldığını açıkladı.

20200107-2-40204292-50988902-web.jpg

Küresel ısınmanın etkisiyle son yıllarda kar yağışlarının azaldığını, bu durumun yer altı ve yer üstü su kaynaklarının yenilenmesi ve varlığını sürdürmesini zor duruma soktuğunu belirten Yüce, şunları anlattı:

"Akçay Barajı'nda beklediğimiz kar yağışı başladı ve şu anda yoğun şekilde devam ediyor. Bir yandan Akçay Barajı gölü oluşurken, bir yandan da bölgedeki yeraltı su kaynakları yenileniyor, Akçay Deresi coşkulu şekilde akıyor. Baraj gölümüz bugün itibarıyla 25,5 metre yüksekliğe ve 1 milyon 310 bin metreküp su hacmine ulaştı. Tüm bu veriler ışığında baktığımızda Akçay Barajı'nın Sapanca Gölü'ne ciddi alternatif oluşturacağını ve önemli bir yatırımın Sakarya'ya kazandırıldığını görüyoruz."

Yüce, ilk alternatif içme suyu kaynağının gelecek kuşaklar için büyük kazanç olacağını vurgulayarak barajdan kente bu yıl haziran ayında su vermeyi planladıklarını belirtti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.