1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Akdeniz'de 5-7 bin tonluk gemiler ticaret yapıyor
Akdeniz'de 5-7 bin tonluk gemiler ticaret yapıyor

Akdeniz'de 5-7 bin tonluk gemiler ticaret yapıyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası Eylül ayı Meclis toplantısında 'Bölge bazında KOSTER yük ve gemi tipleri incelemesi' başlıklı bir sunum yapan  Fikret Kösoğlu, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin 5-7 bin tonajlık taşımacılıkta ön plana çıktığını söyledi.

A+A-

İMEAK DTO Meclis Üyesi Fikret Kösoğlu, bugün gerçekleştirilen İMEAK DTO Eylül ayı Olağan Meclis toplantısında 'Bölge bazında koster yük ve gemi tipleri incelemesi' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’deki koster gemilerinin yüklerine göre, hangi bölgelere gittiğine dair bilgiler veren  Fikret Kösoğlu, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin 5-7 bin tonajlık taşımacılıkta ön plana çıktığını açıkladı ve  en çok 3-4 bin ve 5-7 bin tonluk gemilerin ticaret yaptığını belirtti.

7-10 bin tonluk gemileri çalışmasına katmadığını aktaran Kösoğlu, Türkiye’nin ne tarz koster gemisi yapması gerektiğini anlattı. Üretilecek gemi tipleri konusundaki fikirlerini meclis üyelerine anlatan Kösoğlu; '4 bin 500 cbm boru yükleyecek gemi yapmalıyız, 3 tonluk buğday taşıyacak gemi değil.' Diye konuştu.

Ağır yüklü gemilere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Kösoğlu, “Ağır rulo taşları neden yabancı gemilerimiz taşısın, kendi gemilerimizle taşıyalım” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 12688 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.