1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Akdeniz'de sıcak takip: Rus filosu peşlerine düştü
Akdeniz'de sıcak takip: Rus filosu peşlerine düştü

Akdeniz'de sıcak takip: Rus filosu peşlerine düştü

Akdeniz'de Suriye kıyılarına doğru ilerleyen Rus filosunu, Hollanda denizaltısını kavaladığı bildirildi. Rus filosunun, takip ettiğinden şüphelendikleri için denizaltının peşine düştüğü kaydedildi.

A+A-

Milleyet'in haberine göre; Rusya Savunma Bakanlığı, Amiral Kuznetsov uçak gemisinin başını çektiği Rus filosunun Akdeniz'de izlendiğini duyurdu. Moskova'ya göre, Hollanda denizaltısı Amiral Kuznetsov'a 20 kilometre kadar yaklaştı. Olayın nerede gerçekleştiğiyle ilgili henüz net bir bilgi yok ancak Amiral Kuznetsov ve Rus filosu Suriye Lazkiye'nin 100 kilometre kadar kuzeybatısında. Hollanda ordusu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda denizaltı operasyonlarıyla ilgili bir yorum yapılmayacağını aktardı.

Nihai hedef Tartus'taki deniz üssü

Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve beraberindeki nükleer füzeler taşıyan savaş gemileri, Ekim ayı ortasında Kuzey Denizi'nden yola çıkmıştı. Britanya açıklarında NATO ve İngiliz donanmasını alarma geçiren filonun nihai hedefi, Tartus'taki deniz üssü.

Suriye'deki Şam rejiminin en önemli koruyucusu konumunda olan Rusya, son aylarda söz konusu ülkeye tamamen yerleşmeye karar verdi. Kalıcı üs kararını onaylayan Moskova yönetimi, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi ve birçok savaş gemisini Karadeniz'den Akdeniz'e gönderdi.

Bu haber toplam 2423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.