1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Akkuyu NGS için denizde dip taraması yapılacak
Akkuyu NGS için denizde dip taraması yapılacak

Akkuyu NGS için denizde dip taraması yapılacak

Mersin’de kurulması planlanan Akkuyu Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin deniz yapılarının inşası için zemin güçlendirme çalışmaları kapsamında deniz dip taraması yapılacak.

A+A-

Mersin İli, Gülnar İlçesi, Büyükeceli Mahallesi, Akkuyu Mevkii’nde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi kapsamında yapılacak deniz yapılarının inşası için deniz yapılarında oturmaların engellenmesi ve zemin kuvvetlendirme amaçlı yaklaşık 757.363,3891 m2’lik alanda 9‘dan - 22 m derinliğe kadar yaklaşık 2.064.037 m3’lük dip taraması yapılacak.

9.271.469,77 TL bedelli Akkuyu Nükleer Güç Santrali Deniz Hidroteknik Yapıları Dip Tarama İşleri için cutter-section-dredger (kesici başlıklı- emici-tarama) hidrolik tip Dip Tarama Gemisi kullanılacak. Gemide çalışmalar boyunca 15 kişi çalışacak.

Dip Tarama ve Boşaltım Faaliyetlerinin Yönetiminin sağlanması amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK-MAM tarafından “Denizdibi Tarama Uygulamaları ve Tarama Malzemesinin Çevresel Yönetimi (DİPTAR) Projesi yürütülüyor. Proje kapsamında dip tarama malzemelerinin standartları, bu malzemelerin alınacağı ve boşaltılacağı deniz alanlarının kriterleri, boşaltım yöntemleri, faydalı kullanım olanakları, uygun boşaltma alanları belirleme ve mevzuat çalışmaları devam ediyor.

Dip taraması ve boşaltım faaliyetleri için Üniversitelerin veya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun deniz bilimleri konusunda uzman birimlerince bilimsel bir rapor hazırlanılıp, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurularak gerekli izinler alınacak. Çalışmalar için Mersin Valiliği “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.