1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. TURMEPA Sualtı Atık Sergisi Kozyatağı'nda
TURMEPA Sualtı Atık Sergisi Kozyatağı'nda

TURMEPA Sualtı Atık Sergisi Kozyatağı'nda

Her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan ve bu yıl 7.si düzenlenen TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi 17-28 Ocak tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde misafirlerine kapılarını açıyor.

A+A-

Türkiye’nin ilk kalıcı sualtı atık sergisi olma özelliği taşıyan ve 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, derneğin farklı yıllarda deniz dibi temizliği etkinliklerinde denizden çıkardığı atıklardan oluşuyor.

TURMEPA dernek bahçesinde her yaz düzenlenen sergi ve eğitim atölyesinde ilk ve ortaokul öğrencileri, atıklardan ders çıkararak, denizlerimize sahip çıkmayı öğreniyor. 17-28 Ocak tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi A Sergi Alanında ziyarete açılacak olan sergi ile binlerce kişinin denizel kirlilik konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor. Sergide yer alan ve öğrenim malzemesine dönüştürülen atıklar; kişisel eşyalar, elektronik eşyalar, mutfak araç gereçleri, şişeler, lastikler vb. maddelerden oluşuyor.

sas_baski.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7591 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.