1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Alaçam Balıkçı Barınağı açıldı
Alaçam Balıkçı Barınağı açıldı

Alaçam Balıkçı Barınağı açıldı

Bakan Yıldırım, PTT ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu ile balıkçı barınağını hizmete açtı

A+A-

Bakan Yıldırım, PTT ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu ile balıkçı barınağını hizmete açtı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, şimdi 2023 yılına hazırlanma zamanı olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, şimdi 2023 yılına hazırlanma zamanı olduğunu söyledi. Yıldırım, sahillerde de balıkçılara ÖTV'siz mazot verdiklerini belirterek, "Bugüne kadar 2 milyar 100 milyon destek verdik. Balıkçılarımızı ve denizciliği düşünmek budur. Türkiye'yi Hopa'dan İskenderun'a kadar 8 bin 400 kilometre sahil şeridimizi tersanelerle donattık." dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Samsun'un Alaçam ilçesinde yapımı tamamlanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) PTT ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu ile Göçkün-Doyran Balıkçı Barınağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın da katıldığı törene vatandaşlar, soğuk havaya rağmen büyük ilgi gösterdi. Özel bir uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile kara yoluyla ilçeye geldi. Önce PTT Genel Müdürlüğü'nün, postacılığı meslek haline dönüştürmek ve ülkenin eğitimli postacılarını yetiştirmek amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu işbirliği ile yapılan protokol, OMÜ Posta ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına katıldı. İlçe eğitimine ve ekonomiye önemli katkı sağlayacak olan okulun açılışını Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan ile birlikte gerçekleştiren Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı.

"Şimdi zaman, 2023 yılına hazırlanma zamanıdır"
Hizmetlerin, vatandaşların istikbali için önemli olduğunu ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "Değişen millettir. Hizmeti insan için yapmayı hedef edinen hükümet, başbakan var. Dünya lideri var. İşte onun için bu işler böyle oluyor. Güven var, istikrar var. Cumhuriyet tarihinin en büyük yol seferberliğini gerçekleştirdik. Samsun-Ankara kara yolu da git gel 6 saat olacak. Ne yaparsanız yapın vatandaşlarınıza hesap vereceksiniz. Vatandaşa hesap vermezseniz, hesabı vatandaş sandıkta soruyor. Bu zamana kadar sordu bundan sonra da soracak. 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi zaman, 2023 yılına hazırlanma zamanıdır. Bunun da çalışmasını yaptık." diye konuştu. Açılışın ardından okulu gezen Bakan Yıldırım, daha sonra Göçkün-Doyran Balıkçı Barınağı'nın açılışına katıldı. Dondurucu soğuk sebebiyle konuşmasını kısa tutan Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "Balıkçı barınakları korkulu bir rüyaydı. Burada bu tesisin yapılması akla hayale gelmezdi. Bu zamana kadar neden yapmadılar. Türkiye'nin tüm sahillerinde 37 tane yeni barınak yaptık. 600 milyon tuttu. Helali hoş olsun, milletten aldığımızı millete verdik. Geldiğimizde balıkçılık bitmişti. 20 bin tane takım vardı. Şurada denize açılamıyordunuz. Niye, mazot pahalıydı. Geldik, yakıtı ucuzlattık, şimdi balıkçılarımıza ÖTV'siz mazot veriyoruz. Bugüne kadar 2 milyar 100 milyon destek verdik. Balıkçılarımızı ve denizciliği düşünmek budur. Türkiye'yi Hopa'dan İskenderun'a kadar 8 bin 400 kilometre sahil şeridimizi tersanelerle donattık."

Medya73

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.