1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aliağa'daki yangın için bilirkişi
Aliağa'daki yangın için bilirkişi

Aliağa'daki yangın için bilirkişi

Aliağa'da İtalya bandıralı gemideki yangına ilişkin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığınca bilirkişi görevlendirildi. Hazırlanarak rapora göre savcılığın soruşturmayı genişletebileceği bildirildi.

A+A-

İzmir'in Aliağa ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin yaralandığı gemideki yangına ilişkin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığınca bilirkişi görevlendirildi.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, Petkim Limanı'nda İtalya bandıralı 'Syn Zania' gemisinde meydana gelen patlama ve sonrasındaki yangına ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.

Savcılık, patlamanın neden kaynaklandığının, varsa ihmali olanların tespiti için bilirkişi görevlendirdi.

Teknik ekiplerin gemide yaptığı ilk incelemede, hidrokarbon dolumu sırasında bağlantılarda yaşanan sorun nedeniyle patlamanın meydana geldiği tespit edildi.

Soğutma çalışmaları tamamlanan gemideki araştırma sürüyor.

SORUŞTURMA GENİŞLEYEBİLİR

Bilirkişi heyetinden gelecek rapora göre savcılığın ihmali olanlar hakkında soruşturmayı genişletebileceği bildirildi.

Bu arada, patlama ve yangından geminin en çok orta bölümünün zarar gördüğü, gerekli araştırmaların tamamlanması sonrası geminin onarıma alınacağı ifade edildi.

16 YARALI TABURCU OLDU

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden İtalyan vatandaşı Roberto Montegurdia'nın İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri de tamamlandı. Montegurdia'nın cenazesinin işlemlerin ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

Patlamadan denize atlayarak yaralı kurtulan 16 kişinin de hastanedeki tedavileri sonrası taburcu edildikleri bildirildi.

PATLAMA SONRASI YANGIN

Aliağa'da önceki gece saatlerinde "Syn Zania" adlı İtalya bandıralı gemide sıvı hidrokarbon dolumu için yapılan bağlantı sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından yangın çıkmıştı.

Olayda yaralanan 15 İtalyan, 1 Rumen vatandaşı ve bir Petkim çalışanı hastaneye kaldırılmış, yaralılardan İtalyan Roberto Montegurdia hayatını kaybetmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 3699 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.