1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Amerikan uçak gemisi Güney Kore'ye demirledi
Amerikan uçak gemisi Güney Kore'ye demirledi

Amerikan uçak gemisi Güney Kore'ye demirledi

ABD Savunma Bakanlığı'na ait USS John C. Stennis nükleer uçak gemisinin, ortak tatbikata katılmak üzere Güney Kore’nin Busan limanına girdiği bildirildi.

A+A-

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap, F/A-18 Hornet bombardıman uçakları ile EA-6 Prowler ve E-2 Hawkeye güverte uçakları dahil yaklaşık 80 hava aracı taşıyan USS John C. Stennis nükleer uçak gemisinin, Güney Kore ordusuyla birlikte yapılacak ortak tatbikata katılmak üzere Busan limanına demirlendiğini belirtti.

Tatbikata ayrıca büyük anti denizaltı gemileri Stockdale, Chung-Hoon ve William P. Lawrence ile kruvazör Mobile Bay katılacak.

Eşi görülmemiş ABD-Güney Kore tatbikatı geçtiğimiz pazartesi günü başladı. Key Resolve adını taşıyan tatbikat 1 hafta, Foal Eagle manevraları ise nisan sonlarına kadar sürecek. Tatbikata 300 bin Güney Koreli ve 17 bin ABD’li asker katılıyor.

Kuzey Kore’nin, 6 Ocak’ta nükleer silahı denemesi ve 7 Şubat’ta uydu fırlatmasının ardından Kore yarımadasındaki gerilim artmıştı. Bu denemelere tepki olarak BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore’ye ekonomik yaptırımları artırmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.