1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara’nın hafızası İzmir’de olacak
Ankara’nın hafızası İzmir’de olacak

Ankara’nın hafızası İzmir’de olacak

Devletin arşivlerinde milyarlarca belge olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, “Vadi Projesiyle bunları dijital ortama geçireceğiz” dedi.

A+A-

Devletin arşivlerinde milyarlarca belge olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, “Vadi Projesiyle bunları dijital ortama geçireceğiz” dedi.

ELEKTRONİK MERKEZ...
İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “İzmir’i elektronik ticaretin merkezi yapabiliriz” dedi.

Türkiye bilişim alanında en büyük yatırımı İzmir’de gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kamu kurumlarına ait bütün dijital verileri saklayacak Vadi Projesi İzmir’de hayat bulacak.?Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım bilişimin, işsizlikle mücadelede oldukça önemli olduğunu belirterek, “Biz çağrı merkezlerini Anadolu’ya yayarak istihdam konusunda çok önemli sonuçlar aldık, şimdi gündemimde dijital arşivleme var, devletin arşivlerinde milyarlarca sayfa var. Bunların elektronik ortamda taranıp, muhafaza edilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir sanal arşiv oluşturması için 5 yıl süreyle 15 bin kişi istihdam etmesi lazım. Diğer kurumları da hesap ederseniz muazzam bir iş alanı var. Biz bu alanda İzmir’i merkez yapmak istiyoruz. Kısa vadede 5 bin gence iş bulma şansımız var” dedi. İzmir’le ilgili hazırladıkları projeleri çarşamba günü kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanan Yıldırım, Çandarlı Limanı, İzmir Metrosu inşaatları ve EXPO gibi organizasyonlara büyük önem verdiğini söyledi.

Türkiye Gazetesi
 

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.