1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya'da gemi battı
Antalya'da gemi battı

Antalya'da gemi battı

Antalya'da gece saatlerinde şiddeti artıran rüzgar ile fırtına sebebiyle karaya sürüklenen yük gemisinde düzenlenen operasyon sabahın ilk ışıklarında son buldu.

A+A-

Filmi aratmayacak kurtarma operasyonunda Sahil Güvenlik Helikopteri, gemi personelini alamazken, dev dalgalar arasından mürettebat halatlar yardımı ile karaya çıkarıldı. Bolivya bandıralı 5 Sea Bright adlı kuru yük gemisinin falezlere vurmasının ardından başlatılan kurtarma operasyonu sabaha karşı film gibi senaryo ile tamamlandı.

Yavuz Özcan Parkı kıyısındaki falez kayalıklarına çarparak yan yatan gemiden, en son kaptan Gagal Moustafa Khalefa kurtarıldı. Karaya oturan gemiden telsizlerle yardım istenmesi üzerine başlatılan operasyonun devamında gemide iki mürettebatın daha kaldığı anlaşıldı.

Bölgeye tekrar itfaiye, polis ve sivil savunma ekipleri çağırılırken, iki gemici için Sahil Güvenlik Helikopteri bölgeye ulaştı. Gemiye ulaşmak için çok uğraşan sahil güvenlik ekipleri, hava muhalefeti nedeniyle bir türlü bu amacını sağlayamadı. Bunun üzerine itfaiye ve sivil savunma ekipleri halatlar yardımı ile Antalya itfaiyesine bağlı bir uzman tarafından gemi personeline ulaştı.

İlk olarak güverte görevlisine, sarkıtılan halatı bağlayan uzman, karada bulunan diğer arkadaşlarına doğru personeli sürükledi. Ardından aynı işi gemide son kalan kaptan Gagal Moustafa Khalefa'e uygulamaya çalışan uzman, kaptanın ayağının yaralanması sebebi ile bir türlü istediğini gerçekleştiremedi.

Geminin kayalıklara vurduğu zaman ayağını inciten kaptan uzun süre güverteden halatla inemedi. Uzman tarafından bulunan taburenin üstüne çıkan kaptan Khalefa, halatla sürüklenip kayalıklara çıktığında kısa süreli baygınlık geçirdi. 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk olarak kayalıklardan müdahalesi yapılan kaptan Khalefa, daha sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. 16'sı Mısırlı, 2'si Suriyeli Olmak Üzere 18 mürettebatın bulunduğu gemiden panikle dalgalara atladığı iddia edilen ahçının dışında 17 personel kurtarıldı.

 

Sabah

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.