1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Antik Kent Ziyaretçileri İçin Liman
Antik Kent Ziyaretçileri İçin Liman

Antik Kent Ziyaretçileri İçin Liman

Batman'da Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen tarihi Hasankeyf ilçesine ziyaretçiler, yapılacak 3 liman yoluyla ulaşım sağlayabilecek.

A+A-

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Ilısu Barajı'nın su tutmaya başlamasının ardından göl sahasında kalan Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserleri görmeye gelecek yerli ve yabancı turistler için biri yüzer 3 liman inşa ediliyor.

Hasankeyf Kalesi yakınındaki Şaab Vadisi'nde yapılan antik limanın tamamlandığını belirten Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, yapımı süren diğer iki limanın ise mayıs sonunda biteceğini ifade etti.

Bunlardan birinin Hasankeyf Müzesi yakınına inşa edildiğini dile getiren Koç, "En büyük gezi ve kültür turizm anlamındaki ögesi olan Hasankeyf Kalesi ile yeni yerleşim yeri arasındaki ulaşımı bu limanlarla sağlayacağız. Bu irtibat sağlandıktan sonra misafirlerimiz müze alanında bulunan limandan tekneler vasıtasıyla karşıdaki yüzer limana geçecekler. Oradaki ören yerlerini, kale, darphane ve diğer mekanları ziyaret ettikten sonra aynı yol üzerinden geri dönecekler" açıklamasında bulundu.

20200421-2-42015692-54122475-web.jpg

20200421-2-42015692-54122476-web.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 34465 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.