1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. AQUATERRAS Exposhipping’de denizcilerle buluşuyor
AQUATERRAS Exposhipping’de denizcilerle buluşuyor

AQUATERRAS Exposhipping’de denizcilerle buluşuyor

Nippon Paint Marine, "deniz canlılarının onayladığı boya AQUATERRAS”ı Exposhipping Expomaritt’te Türk denizcilik sektörüne sunuyor.

A+A-

Nippon Paint Marine, dünyanın ilk ve tek biyosit içermeyen, self-polishing copolymer (SPC), patentli su altı kirliliğini önleyici boyası olarak dikkat çeken AQUATERRAS’ı 2 -5 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Exposhipping Expomaritt 15. Uluslararası Denizcilik Fuarı’nda sergileyecek.

Gemi kaplama endüstrisinin su altı kirliliğini önleyici boya teknolojisinde tanınmış lideri Nippon Paint tarafından yıllar süren testlerin sonucunda geliştirilen AQUATERRAS’ın biyosit içermeyen özel formülasyonunu yansıtan adıyla da öne çıkıyor.

Adını, Latince “su” anlamına gelen “Aqua” ile , Japonca’da “aydınlatmak” ve “parlatmak” anlamına gelen “Terras”ın birleşiminden alan AQUATERRAS böylece dünya denizlerini temiz tutmadaki rolünü tekrar vurguluyor.

Ek uygulama maliyeti ve süresi yok

Nippon Paint Marine’in AQUATERRAS ürünü, silikon ürünlerin aksine ek uygulama maliyeti ve süresine ihtiyaç duymadan uygulanabiliyor. AQUATERRAS’ta, su altı kirlenmesine karşı etkin koruma, self-polishing özelliği, ultra low friction (çok düşük sürtünme) etkisi, yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlaması, kolay uygulanırlığı ve geminin bakımının yanı sıra ekolojik ve çevresel faktörlerin de dikkate alındığı teknoloji kullanılıyor.

Sağlığın merkezinden ilham alıyor

Biyolojik olarak kirlenmeye karşı koymak için hidroliz reaksiyonu kullanan patentli polimer teknolojisine sahip olan AQUATERRAS’ta tıbbi tedavi endüstrisinde yapay kalpleri ve kan damarlarını geliştirmek için kullanılan anti-trombojenik polimerleri temel alan gelişmiş kirlenme önleyici mekanizma bulunuyor. AQUATERRAS, biyosit ve silikon içermediği için kirlenmeyi önleme konusunda tamamen yeni bir dönemin de kapısını açıyor.

AQUATERRAS’ı deniz canlılarıyla da test eden Nippon Paint Marine, yeni ürünüyle ilgili raporlarını da http://www.nipponpaint-marine.com/en/products/aquaterras/index.html adresinde yayınlıyor.

İlklerin markası

Nippon Paint Marine, deniz taşımacılığının denizdeki olumsuz çevresel etkisini ve hava kirliliğini azaltan, su altı kirliliğini önleyici boyalara yönelik özel ve ayrıntılı araştırma konusunda uzun yıllara dayanan, başarılı geçmişiyle tanınıyor. 1911 yılında dünyanın ilk patentli antifouling boyasının üretimini yaptı.

1990 yılında dünyanın ilk TBT içermeyen self-polishing copolymer (SPC) boyası olan ‘ECOLOFLEX’i denizcilik sektörüyle buluşturan Nippon Paint Marine, 2008 yılında ‘LF-SEA’, patentli “su tutucu” teknolojisini kullanan dünyanın ilk low friction özellikli boyasını üretti. 2013’te ise “A-LF-SEA” ise “LF-Sea”nın yakıt tasarrufu gibi konularda gelişmiş versiyonu olarak sunuldu.

AQUATERRAS, deniz taşımacılığının hem denizdeki hem de atmosferdeki çevresel etkilerinin azaltılmasına büyük katkıda bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4457 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.