1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. ASELSAN'ın MUFAFIZ'ı Malezya'ya gidiyor
ASELSAN'ın MUFAFIZ'ı Malezya'ya gidiyor

ASELSAN'ın MUFAFIZ'ı Malezya'ya gidiyor

Malezya, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı kapsamında üretilecek gemilere ASELSAN'ın 30mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, Hassas Stabilize Yönlendirici ve 12.7mm makineli tüfeklerini entegre edecek.

A+A-

Denizlerindeki güvenliği artırmak için girişimlere başlayan Malezya yönetimi, 14 ülkenin tercihi olan ASELSAN ile anlaştı.

ASELSAN, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyacı kapsamında üretime geçeceklerini belirtirken, "Üretilecek botlara Malezya’da yerleşik bir tersane arasında imzalanan sözleşme kapsamında 30mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, Hassas Stabilize Yönlendirici ve 12.7mm Makineli Tüfek entegre edilecek. Sözleşme kapsamında teslimatların 2019-2020 yılları arasında tamamlanması planlanıyor." açıklaması yaptı.

ASELSAN 14 ÜLKENİN TERCİHİ OLDU

Halihazırda Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde yer alan Aselsan Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri Türkiye haricinde toplam on dört ülkenin Silahlı Kuvvetleri tarafından tercih edilen MUHAFIZ, 30mm silah ile donatılmış yüksek stabilizasyon performansı ve otomatik hedef takip yeteneği olan uzaktan komutalı bir silah sistemidir.

Savaş gemileri, sahil güvenlik ve karakol botları, çıkarma gemileri ve diğer deniz platformlarına entegre edilebilen çok yönlü ve etkili bir sistemdir.

Vira Haber

Bu haber toplam 5745 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.