1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Atina mülteci sayısının artmasından çok endişeli
Atina mülteci sayısının artmasından çok endişeli

Atina mülteci sayısının artmasından çok endişeli

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ege adalarına gelen mülteci sayısındaki artış Atina’da kaygı yarattı.

A+A-

Ege adalarında, Türkiye-AB anlaşması kapsamındaki mülteci ve göçmen sayısı geçtiğimiz 14 Haziran’da 8.440 idi, 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce ise 8.477 idi. Dün adalardaki mülteci ve göçmen sayısı 10.775 olarak açıklandı. Dün adalara 147 yeni mülteci ve göçmen geldi. Ülkede toplam mülteci ve göçmen sayısı 57.679. Bu arada, Temmuz ayı başından bu yana adalara gelenlerden sadece 500’ünün Suriyeli mülteci, diğerlerinin ise ekonomik gerekçelerle göç eden kişiler olduğu belirlendi.

‘Kontrol edilebilir’

Yunan hükümeti kaynakları son bir aydaki artışın “kontrol edilebilir” olmakla birlikte endişe yarattığını söylediler. Aynı kaynaklar, hem Türkiye-AB mülteci anlaşmasının geleceği ile ilgili belirsizliğin, hem de darbe girişimi sonrası Türkiye’deki ortamın insan kaçakçılarını cesaretlendirdiği görüşünde. 

Mülteci Sorunu Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Yorgo Kiriçis, Midilli, Sakız (Hios) , Leros, İstanköy (Kos) ve Sisam (Samos) adalarında 7.450 mülteci ve göçmen barındırabilecek altyapının bulunduğunu belirterek, sayının 10 bini geçmesi nedeniyle sığınma başvuruları reddedilen ve temyiz sonucunu bekleyen bazı göçmenlerin başka bölgelere nakledilmelerini düşündüklerini açıkladı. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.