1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupalı liderler Türkiye hususunda anlaştı
Avrupalı liderler Türkiye hususunda anlaştı

Avrupalı liderler Türkiye hususunda anlaştı

Avrupalı liderler, mülteci krizinin çözümü için Türkiye'ye sunulacak anlaşma taslağı üzerinde görüş birliğine vardı.

A+A-

Dün başlayan zirvede AB liderleri beş saat boyunca taslağı tartıştı. Liderlerin görüşmeleri günün ilk saatlerine dek sürdü.

Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, ortak bir pozisyon belirleyen liderlerin AB'nin son önerilerini bugün kahvaltıda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceklerini söyledi.

"Türkiye standartları yerine getirmeli"

Almanya Başbakanı Angela Merkel de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin göçmenlerin korunması konusunda tüm uluslararası standartları yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Merkel, Türkiye ile nihai anlaşmaya varmaları halinde, Yunan adalarından Türkiye'ye gelişlerden sonra birkaç gün içinde Suriyeli mültecilerin AB üyesi ülkelere yerleştirilebileceklerini kaydetti.

"Başarıyla sonuca varacağımızı garanti edemem"

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ise "28 ülke ortak bir öneride anlaştı. Şimdi bu öneri Türkiye ile tartışılacak. Başarıyla sonuca varacağımızı garanti edemem" dedi.

AB liderleri, anlaşmanın uluslararası hukuka aykırı olabileceği yönündeki kaygıların önüne geçmek için, Yunanistan'da sığınma başvurusu yapan herkesin durumunun Türkiye'ye gönderilmeden önce Yunan mahkemelerinde ele alınmasını kararlaştırdı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.