1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avustralya donanmasına hacker darbesi
Avustralya donanmasına hacker darbesi

Avustralya donanmasına hacker darbesi

Avustralya savaş uçakları ve donanma gemilerine ait 30 gigabaytlık gizli verilerin, "Alf" kod adlı hacker tarafından çalındığı bildirildi.

A+A-

Avustralya Yayın Kurumunda (ABC) yer alan habere göre, Avustralya'nın  F-35 savaş uçakları ve gözetleme uçaklarının yanı sıra donanma gemilerine ait 30  gigabaytlık gizli bilgiler, ülkede gösterilen "Home and Away" adlı televizyon  dizisindeki karakter "Alf" kodunu kullanan bir hacker tarafından çalındı.

Geçen yıl temmuz ayında çalınan gizli bilgilerin, Avustralya'nın 17  milyar dolarlık F-35 müşterek vuruş savaş uçakları, 4 milyar dolarlık P-8  Poseidon gözetleme uçakları ve C-130 tipi nakliye uçakları ile donanma gemilerine  ait olduğu belirtildi.

Saldırının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen gizli bilgileri kimin  çaldığını henüz tespit edemediklerini söyleyen Savunma Sanayi Bakanı Christopher  Pyne, "Kimin yaptığını bilmiyorum. Bir kaç aktörden biri olabilir. Devlet  bağlantılı da olabilir olmayabilir de. Başka şirket için bir kişi de olabilir."  ifadelerini kullandı.

Bakan Pyne, söz konusu gizli bilgilerin ulusal güvenlik için bir risk  teşkil etmediğini, gerekli önlemlerin alındığını da ifade etti.

"Alf" kodunu kullanan bilgisayar korsanının askeri bilgilere nasıl  ulaştığı ise henüz bilinmiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3702 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.