1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Aynalı sazan balıkları doğal yaşama geri kazandırıldı
Aynalı sazan balıkları doğal yaşama geri kazandırıldı

Aynalı sazan balıkları doğal yaşama geri kazandırıldı

Türk Pirelli fabrikasının rezerv havuzunda sayısı yüzleri bulan aynalı sazan balıkları Türk Pirelli Lastikleri A.Ş’nin Kamader’le ortak olarak yürüttüğü proje kapsamında Gölkay Park’ta doğal yaşama bırakıldı.

A+A-

Sürdürülebilirlik stratejisi dahilinde sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle de bilinen Türk Pirelli A.Ş. bir yeni projeyle daha çevreye olan sorumluluğunu yerine getirdi. Türk Pirelli’nin Kocaeli fabrikasında bulunan reserv havuzunda yıllar önce Sapanca Gölü’nden gelen yavru aynalı sazan balıkları koruma altına alınmıştı. Bu yıl Kamader (Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği) yöneticilerinin ve Türk Pirelli fabrikasının mavi ve beyaz yakalı çalışanlarının katıldığı balıkları avlama etkinliği sonucunda balıklar büyüklüklerine göre sınıflandırılıp doğal yaşamlarına bırakıldılar. Etkinlik kapsamında 200’den fazla aynalı sazan balığı doğal yaşama geri kazandırıldı.

Türk Pirelli’nin Kocaeli’ndeki fabrikasında hayata geçirilen projeyi değerlendiren Fabrika Müdürü Ayhan Güven; “Türk Pirelli olarak faaliyet gösterdiğimiz bölgenin gelişimi için birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Fabrika çalışanlarımızın büyük hassasiyet gösterdiği mavi kapak sosyal sorumluluk projesinin ardından çevreye olan saygımızı sadece tesislerimiz ve ürünlerimizle sınırlamıyor ve çevremizde gelişen her duruma destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1045 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.