1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bajaular denizde yaşıyor
Bajaular denizde yaşıyor

Bajaular denizde yaşıyor

pinler'de yaşayan etnik bir topluluk olarak nitelendirilen Bajau'ların evleri okyanusun üzerinde. Karadan kilometrelerce uzakta, tamamen denizin üzerine kurulmuş evlerde yaşıyorlar.

A+A-

Filipinler'de yaşayan etnik bir topluluk olarak nitelendirilen Bajau'ların evleri okyanusun üzerinde. Karadan kilometrelerce uzakta, tamamen denizin üzerine kurulmuş evlerde yaşıyorlar.Hatta teknede yaşayan insanlar bile var.

Halk, sadece tekne bakımlarını yaptırmak, benzin alma gibi işlemleri gerçekleştirmek için karaya gidiyor.

Yaşamlarının her parçası okyanus olan Bajular, aktivitelerini de gel git hareketlerine göre ayarlamış durumda.Çocuklar doğduklarından itibaren denize adapte olmaya başlıyor, geçimlerini sağlamak için deniz avcılığı yapıyor. Bazı Bajaulu çocuklar denizle o kadar vakit geçiriyor ki gözleri su altında daha iyi görmeye başlıyor.

Bajauların en dikkat çekici üyesi ise Sulbin. Sulbin, Sulbin, bir su altı avcısı ve su hayatına karşı kendimizi ne kadar zorlayabileceğimizin canlı bir kanıtı.Denizin 30 metre derinliğinde rahatça avalanabildiğini söyleyen Sulbin,bunu şov için yapmadığını sanki karada avlanıyormuş gibi deniz tabanında yürüyerek hareket edebildiğini söylüyor.

bajau1.jpg

bajau8.jpg

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.