1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Çavuşoğlu Açıkladı: "Kaptanla Görüştüm, Gemi Limana Yaklaşıyor"
Bakan Çavuşoğlu Açıkladı: "Kaptanla Görüştüm, Gemi Limana Yaklaşıyor"

Bakan Çavuşoğlu Açıkladı: "Kaptanla Görüştüm, Gemi Limana Yaklaşıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğrayan Türk gemisiyle ilgili açıklamada bulundu.

A+A-

Dün, Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı. Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir denizci hayatını kaybetti. Korsanların 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldığı belirtildi.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamada bulundu. Gemide bulunan mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız.”

"KORSANLAR DÖNÜŞ SAĞLAMADI"

Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Gemi yabancı bandıralı, işletmeci ve 19 gemici Türk vatandaşı.

"VEFAT EDEN AZERBAYCANLI KARDEŞİMİZ İÇİN GEREKLİ İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ"

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız"

Vira Haber

Bu haber toplam 10104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.