1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Bakırköy Zeytinli barınağı kiralık
Bakırköy Zeytinli barınağı kiralık

Bakırköy Zeytinli barınağı kiralık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da devletin tasarrufunda bulunan Bakırköy Zeytinli'de toplam 13 bin 256 bin metrekarelik alanı balıkçı barınağı olarak 10 yıllığına kiraya verecek.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da devletin tasarrufunda bulunan Bakırköy Zeytinli Mahallesi’nde, 3 bin 800 metrekaresi kara alanı, 9 bin 449 metrekaresi deniz yüzeyi olmak üzere toplam 13 bin 256 bin metrekarelik alanı balıkçı barınağı olarak 10 yıllığına kiraya verecek.

İstanbul İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından, 14 Şubat’ta yapılacak balıkçı barınağı ihalesi, ilk yıl tahmini 79 bin lira kira bedeli üzerinden pazarlık usulüyle kiralanacak.

Balıkçı Barınakları Yönetmeliği’ne göre, balıkçı barınaklarında öncelik, su ürünleri kooperatif ya da birliklerine tanınıyor. Belirtilen şartların sağlanamaması halinde ise, kooperatifler arasında ihale yapılıyor. Su ürünleri kooperatif ve birlikleri ilan edilen süre içinde kiralama talebinde bulunmadığı veya gerekli şartları taşımadıkları takdirde barınak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gereğince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, talep bulunması halinde öncelikle yerel yönetimlere aksi takdirde diğer gerçek ve tüzel kişilere 10 yıl süre ile kiralanabiliyor.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 13806 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.