1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Balıkçı ihlallerini belirleyecek
Balıkçı ihlallerini belirleyecek

Balıkçı ihlallerini belirleyecek

İsrail'in Filistinli balıkçılara yönelik yaptığı ihlalleri belirleyerek kaydetmek amacıyla faaliyet gösterecek Olive gemisi, Gazze limanında düzenlenen törenle Filistin sularındaki görevine başladı.

A+A-

Olive gemisinin sefere çıkışı dolayısıyla yapılan tören sırasında bir basın toplantısı düzenleyen insan hakları eylemcileri, Filistin halkıyla dayanışma içinde bulunduklarını göstermek ve Filistinlilerin yaşama hakkına olan inançlarını ifade etmek amacıyla Gazze'ye geldiklerini vurguladı.

Geminin denize açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Filistinlilerden Nadi Ebu Nahil, Filistinli balıkçılara destek olmak amacıyla törene katıldığını belirterek, ''Buraya 'Gazze'ye uygulanan kuşatmayı kıralım ve bölünmeye son verelim' demek için geldik'' diye konuştu.

Törene katılan Filistinlilerden Mahfuz El Kabariti, Filistinli balıkçıların her zaman İsrail işgalinden kaynaklanan ihlallerle karşı karşı bulunduklarını kaydederken, Muhammed İsmail adlı bir diğer Filistinli de ''Bu proje Vittorio Arrigoni'nin başlattığı işi tamamlamak amacıyla yapıldı ve bu gemi İsrail'in halkımıza yönelik yaptığı ihlalleri kayıt altına alacak'' diye konuştu.

Filistin sularında avlanan Gazzeli balıkçıklara refakat edecek olan uluslararası Olive gemisi, İsrail tarafında yapılması muhtemel ihlalleri belgelemek amacıyla gözlem yapacak ve medya aracılığıyla bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla bilgi ve video görüntüleri toplayacak.

Filistin devletine bağlı bir sivil savunma ekibinin yanı sıra, İspanya, ABD, İtalya ve Belçika'dan sivillerin bulunduğu Olive gemisi projesi, yakın bir zamanda öldürülen insan hakları eylemcisi Vittorio Arrigoni'nin desteği ve yardımıyla hayata geçirildi.

A.A

Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.