1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılara Yunanistan uyarısı: O sulara girmeyin
Balıkçılara Yunanistan uyarısı: O sulara girmeyin

Balıkçılara Yunanistan uyarısı: O sulara girmeyin

Türk balıkçılarının Yunanistan karasularına girerek avcılık yaptıklarına dair Dışişleri Bakanlığı’na şikâyetler gelmesi ve konunun Yunan basınına taşınması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

A+A-

Bakanlık Ege Denizi kıyısında bulunan 6 ilin tarım ve orman müdürlüklerine bir yazı yolladı. Bakanlığa bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine gönderilen uyarı yazısında Türk balıkçılarının Yunanistan karasularına girmemeleri istendi.

3 Eylül’de tarihli yazıda, “Arzu edilmeyen olayların ve kazaların ortaya çıkmasının önlenmesi, ülkemizin hukuki ve siyasi tezlerine zarar verecek, açıklaması ve savunması mümkün olmayan faaliyetlerden kaçınılması hususunda balıkçılarımızın bilgilendirilmesi ve uyarılmasını önemle rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Uyarı yazısı Ege’de avcılık yapan balıkçı barınaklarına asıldı. En son Aydın’ın Didim ilçesinde 22 Ağustos’ta Samos Adası’na 6, Eşek Adası’na 4 mil uzakta balık tutmak için ağ atan Türk balıkçı teknesi Yunan Sahil Güvenlik teknesi tarafından taciz edilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 7664 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.