1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılardan Uyarı! Hangi Balıkları Tüketmeliyiz?
Balıkçılardan Uyarı! Hangi Balıkları Tüketmeliyiz?

Balıkçılardan Uyarı! Hangi Balıkları Tüketmeliyiz?

Av yasağı sona erdi, tezgahlarda balık bolluğu yaşandı. Balıkçılar ise taze olması bakımından vatandaşlara ucuz olan balığı tüketmesi yönünde uyardı.

A+A-

Av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlarda bolluk yaşanırken, balıkçılar fiyatları düşük olan balıkların tercih edilmesi yönünde vatandaşları uyardı.

 Geçen hafta 30-40 liralara satılan hamsi fiyatları av yasağının kalkmasıyla 25-30 liraya düştü. Palamut’un tanesi ise tezgahlarda 10 ile 20 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

EN ÇOK HAMSİ VE PALAMUT SATILIYOR

Ünlü balıkçı Kenan Balcı ise, çıkan balık çeşitliliği ve bolluğundan memnun olduğunu dile getirerek, “Çok şükür istediğimiz bollukta bir sezon açılışı oldu. Fiyatlar geçen haftaya göre ciddi bir düşüş yaşadı. Kilosunu 50 TL’den sattığımız balık şimdi 35 TL’ye düştü. Hamsi ve palamut en çok çıkan balıklar. Onları istavrit ve sardalye takip ediyor. Önümüzdeki günlerde fiyatlar daha da düşerek vatandaşlarımıza ucuz balık yedireceğiz” diye konuştu.


UCUZ BALIK YESİNLER

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Balıkçı Kenan Balcı, “Balık fiyatları her geçen gün ucuzlamaya devam edecek. Bu sene inşallah istediğimiz gibi bir sezon geçireceğiz. Vatandaşlarımız ucuz balığı tercih etsin. Tezgahta ucuz olan balık bol çıkıyor ve taze demektir. Ucuz diye alıp stok yapmaya da gerek yok. Taze taze alıp evlerinizde çocuklarınıza ailelerinize balık yedirebilirsiniz. Balık her geçen gün lezzetlenip daha da yağlanacak. Her balığı mevsiminde tüketmeliyiz” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 31937 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.