1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkçıların ağına mayın takıldı
Balıkçıların ağına mayın takıldı

Balıkçıların ağına mayın takıldı

'Zagor' isimli balıkçı teknesinin mürettebatı denize attıkları ağları toplarken ağda büyük bir metal cismin olduğunu fark ettiler.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, Hopa Limanı'nın 400 metre açığında 'Zagor' isimli balıkçı teknesinin mürettebatı denize attıkları ağları toplarken ağda büyük bir metal cismin olduğunu fark ettiler. Cismi tekneye çeken balıkçılar, cismin mayın olabileceği ihtimalini düşünerek Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istediler.

Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri cismin mayın olduğunu tespit etti. İngiliz yapımı olduğu tahmin edilen ve uzun süredir denizde olduğu düşünülen yaklaşık 150 kiloluk mayın patlama ihtimaline karşı gece tekneden indirilmedi. Mayın bugün gemi mürettebatı tarafından tekneden indirilerek liman içerisindeki güvenli bir bölüme yerleştirildi.

Mayın çevresinde güvenlik bandı çekilerek güvenlik önlemleri alındı. Liman içerisinde balıkçıların kaldığı çadırlar güvenli bölgelere taşındı. Mayın için SAS Komandolarından oluşan uzman bir ekip çağrılırken, ekibin mayını patlatarak imha edeceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan gemi kaptanlarından Macit Kambay, 'Ağları toplarken metali fark ettik. Mayın olabileceğini düşünerek sahil güvenliği aradık. Bize titreşimle patlayabileceği bu nedenle motorları susturmamız gerektiğini söylediler. Bugün de mayını tekneden indirdik. Mayın olduğunu öğrendikten sonra tedirgin olduk' dedi.

Gemi kaptanı Recep Kambay ise yaptığı açıklamada, 'Mayın 200 metre ağımızı yırttı. Yaklaşık 500 kasa hamsi ağdan kaçtı. Mayın indirilemediği için de bir gün balığa çıkamadık. Mayın bize bir hayli zarar verdi' dedi.

Öte yandan patlama riski bulunan mayının tekneden indirilmesi balıkçılar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Tüm Gazeteler

Bu haber toplam 992 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.