1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçıların Korkulu Rüyası Balon Balığı
Balıkçıların Korkulu Rüyası Balon Balığı

Balıkçıların Korkulu Rüyası Balon Balığı

Antalya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan balık tutma yasağının sona ermesiyle tekneyle denize açılan amatör balıkçıların denize bıraktıkları oltalarına çok sayıda balon balığı takıldı.

A+A-

Boyutuna göre kişi sayısına dikkat edip, sosyal mesafe kuralının uygulandığı teknelerde olta balıkçıları, 48 günün ardından yeniden tekneyle denize açıldı. Akdeniz'in sularında balık tutmanın tadını çıkarmak isteyen amatör balıkçılar, oltalarına takılan balon balığı sayısındaki artışa şaşırdı.

Yakalanan balon balıklarının birçoğu, çeneleriyle misinayı koparıp oltaya zarar verdi. Balon balığının, oltaya ağırlık için takılan kurşunu deniz dibine düşürmesi sonucu doğaya da zararı oluyor. Balon balıklarının zaman zaman da oltaya takılan farklı türdeki balıkları yediği görüldü.

BALON BALIĞI TENEKEYİ PARÇALADI

Balıkçıların oltasına çok sayıda küçük boy balon balığının yanı sıra, 40 santimetreye yakın balon balığı da takıldı. Amatör balıkçıların yakaladığı yaklaşık 2 kilo ağırlığındaki balon balığının dişleriyle tenekeyi parçaladığı anlar kaydedildi. Çenesiyle kestiği teneke parçasını ağzının içinde uzun süre tutabilen balon balığını yakalayan balıkçılar ölmesini bekliyor ya da denizde yaşamını sürdürememesi için kuyruğunu kesip, suya bırakıyor.

5ec61ce22af10711946e2ec9.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 28109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.