1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ban'dan NATO gemilerine yardım talimatı
Ban'dan NATO gemilerine yardım talimatı

Ban'dan NATO gemilerine yardım talimatı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Akdeniz'de görev yapan savaş gemilerinin, mültecilerden yardım çağrısı beklememesi gerektiğini söyledi.

A+A-

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Akdeniz'de görev yapan savaş gemilerinin, mültecilerden yardım çağrısı beklememesi gerektiğini söyledi. Afrikalı 600 mülteciyi taşıyan geminin battığı ve mültecilerin çoğunun öldüğü yönündeki haberleri hatırlatan Ban, "Akdeniz'de görev yapan gemilerden, mültecilere yardım için herhangi bir çağrı beklememelerini istiyorum. Libya'yı terk eden her teknenin yardıma ve korunmaya ihtiyacı olduğu değerlendirilmelidir." dedi.

Libya'da acil ve doğrulanabilir ateşkes çağrısı yapan Ban Ki-moon, bu amaçla bir BM elçisinin yeniden Libya'yı ziyaret edeceğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban, ABD Başkanı Barack Obama'nın, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesi için bir komando birliğini göndermesine de destek verdi. Ban, birçok suçun arkasındaki isim olan Bin Ladin'in öldürülmesiyle adaletin yerini bulduğunu savundu.

Zaman

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.