1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Sudan'da
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Sudan'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Sudan'da

Çanakkale'den 18 Mart'ta yola çıkan ve Afrika'da çeşitli ülkeleri ziyaret eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) Sudan'a ulaştı.

A+A-

Afrika'da çeşitli ülkeleri ziyaret eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Sudan'a ulaştı. TDGG'nin Port Sudan Limanı'na gelişi dolayısıyla düzenlenen karşılama törenine, Sudan Deniz Kuvvetleri'nde görevli üst düzey komutanlar ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın katıldı.

Hartum Büyükelçisi Aydın, burada yaptığı açıklamada, TDGG'nin, dünya denizlerinde varlık göstererek Türk dış politikasını desteklemek, Afrika ülkeleriyle ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak amacıyla başlayan ve 24 ülkeyi kapsayan gezi kapsamında, Sudan'a geldiğini belirtti.

Tuğamiral Ali Murat Dede komutasındaki Barbaros TDGG'nin gezisi çerçevesinde, 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında Sudan'da ortak sağlık ve askeri eğitim programlarının düzenleneceği ve çeşitli yardım malzemelerinin dağıtılacağı, Savakin Adası'nda da TİKA tarafından restore edilen tarihi binaların açılış töreninin yapılacağı kaydedildi.

TCG Gediz (F-495) ve TCG Oruçreis (F-245) fırkateynleri ile TCG Heybeliada (F-511) korveti ve TCG YB. Kudret Güngör (A-595) isimli gemilerden oluşan Barbaros TDGG, Türk deniz gücünün dünyada görünürlüğünün artırılması, uluslararası sularda faaliyet göstermesi ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda yaklaşık 3 aydır Afrika turu yapıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.