1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bildiri krizine bakanlık el koydu
Bildiri krizine bakanlık el koydu

Bildiri krizine bakanlık el koydu

Türkiye'yi terör ülkesi gibi gösteren bildiri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirdi

A+A-

Kuşadası'na turist getiren dev yolcu gemisinin kaptanının dağıttığı Türkiye'yi terör ülkesi gibi gösteren bildiri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirdi

Kuşadası'na turist getiren dev yolcu gemisinin kaptanı tarafından dağıtılan ve Türkiye'yi bir terör ülkesi gibi gösteren bildiri Kültür ve Turizm Bakanlığını hareket geçirdi. Royal Caribbean şirketine bağlı 'Splendour of the Seas' gemisinin Kanada'dan yola çıkan bin 871 yolcusuna Kuşadası'nda gemi kaptanı Tommy Nyseter imzasıyla dağıtılan uyarı notunda, Türkiye'de terör olaylarının arttığı savunularak, konuklara yalnız gezmemeleri ve sadece kendilerinin düzenlediği turlara katılmalarını önermesiyle patlayan krize el koyan bakanlık, soruşturma başlattı.

Yeni Asır'ın Haberi
Bakanlık, Yeni Asır'ın "Kuşadası'nda bildiri krizi" başlığıyla manşete taşıdığı olayla ilgili Aydın Valiliği'nden bilgi aldı, geminin Türkiye'deki yetkili acentası olan Tura Turizm Seyahat Acentası hakkında soruşturma başlattı. Acenta'ya 15 gün içinde savunma ve savunmaya ilişkin bilgi ve belgelerin bakanlığa göndermesi uyarısında bulunuldu. Bakanlık ayrıca TÜRSAB'a bir yazı yazarak ülke turizminin bu olaydan olumsuz etkilenmemesi için bütün seyahat acentalarının bilgilendirilmesini istedi.

"Yanlı hazırlanmış"
Kuşadası'nı ayağa kaldıran ve Türkiye'yi bir terör ülkesi gibi gösteren bildiri de şu görüşlere yer veriliyor: "Ziyaretçilerimize Türkiye'de meydana gelen bazı olaylar hakkında bilgi vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda, özellikle ABD vatandaşlarına yönelik olmak üzere terör ve şiddet olaylarında artış gözlemlenmektedir. ABD Hükümeti, Türkiye'ye seyahat edecek olan vatandaşlarını şehir merkezinde ve turistik alanlarda olabilecek bu tür olaylara karşı dikkatli olması konusunda uyarmaktadır. Ziyaretçilerin çevre halkına karşı önlem alması, olası spontane gösterilerin farkında olması ve kalabalık topluluklardan kaçınmalarının önemli olduğunu belirtmektedir. Bu gösteriler, barışçıl amaçlı düzenlense bile, aniden şiddet olayına dönüşebilmektedir."

Bilgilendirme Amaçlı
Tura Turizm'in sahibi Erkunt Öner, bildirinin Amerikan Büyükelçiliği tarafından bütün seyahat acentalarına gönderilen bir bildiri olduğunu söyledi. Öner, bildirinin ardından aynı gece kaptanın tüm yolcularla toplantı yaptığını ve , 'Ben bunu dağıttım ama Türkiye'de böyle bir şey yok. Turlara katılmanızda sakınca yoktur' şeklinde açıklama yaptı. Tur satışlarımız düşmedi" dedi.

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.