1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Birleşmiş Milletler: Çevre Kirliliği, Covid-19'dan Daha Ölümcül
Birleşmiş Milletler: Çevre Kirliliği, Covid-19'dan Daha Ölümcül

Birleşmiş Milletler: Çevre Kirliliği, Covid-19'dan Daha Ölümcül

Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı'nın raporu, çevre kirliliğinin sarsıcı boyutlarını ortaya koydu. Rapora göre, Covid-19 şimdiye kadar 5,9 milyon can kaybına yol açarken çevre kirliliği her yıl en az 9 milyon kişinin erken ölmesine neden oluyor.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, çevre kirliliği dünya çapında Covid-19'dan daha fazla ölüme katkıda bulunduğu bildirildi.

Rapora ilişkin yazılı açıklama yapan BM Özel Raportörü David Body, Covid-19'la mücadelenin başlamasından bu yana küresel çevre kirliliği risklerinin yönetiminin başarısız kaldığını belirtti.

mqo2dakm-ekn9chukurfna.jpg

Body, Covid-19'un şimdiye kadar 5,9 milyon can kaybına yol açarken haşere ilacı, plastik ve elektronik atıkların sebep olduğu çevre kirliliğinin her yıl en az 9 milyon kişinin erken ölmesine sebebiyet verdiğini, çevre kirliliğinin Covid-19'dan daha ölümcül olduğunu kaydetti.

qaj7r0xekkowifhyoe2r5g.jpg

Covid-19'la mücadelenin çevre kirliliği gündemini ikinci plana atmaması gerektiğini vurgulayan Body, teflon tencere gibi ev ürünlerinde kullanılan ve kansere yol açan polifloroalkil ve perfloroalkilin gibi hammaddelerin kullanımının yasaklanması gerektiğini belirtti.

nerfkve6t0a1irlc-nb0ag.jpg

BM Çevre Programı'nın çevre kirliliğine dair raporu, BM İnsan Hakları Konseyinin gelecek ayki toplantılarında masaya yatırılacak.

Toplamda, rapor, dünya çapında kirlilikle ilgili hastalıklardan ölümlerin sayısını altıda bir, şiddetten kaynaklanan ölümlerin 15 katından fazla olarak ortaya koyuyor.

gwk1xmnjheee-5hfkfansq.jpg

Bu haber toplam 3905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.