1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM açıkladı: 60 milyondan fazla mülteci var
BM açıkladı: 60 milyondan fazla mülteci var

BM açıkladı: 60 milyondan fazla mülteci var

Birleşmiş Milletler'in tahminine göre; dünya çapında daha önce hiç olmadığı kadar çok mülteci bulunuyor. BM, savaş ve şiddetten kaçan 60 milyondan fazla insan olduğunu saptadı.

A+A-

Deutsche Welle Türkçe

Tahminlere göre dünya çapında her 122 kişiden biri ya mülteci ya bir ülkeye sığınma başvurusu yaptı ya da evini terk ederek yollara düşmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) sığınmacı sayısında alarm sinyalleri veren bir artış olduğunu, 2015 yılı itibarıyla sığınmacı sayısında negatif bir rekor beklendiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Cenevre’de yaptığı açıklamada, dünya çapında ülkelerini terk eden, evsiz barksız kalanların sayısının ilk kez 60 milyon sınırını aştığı bildirildi. 2014 yılında sığınmacıların toplam sayısı yaklaşık 59.5 milyon olarak belirlenmişti.

Dünya çapında çok sayıda silahlı çatışmaların ve savaşların, özellikle de Suriye’de ya da Güney Sudan’daki savaşın çok büyük ölçülerde sefalet ve acılara sebep olduğu ve daha ilk aylarda yüzbinlerce kişinin ülkelerini terk etmek zorunda kaldıkları bildiriliyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin görevden ayrılacak olan başkanı Antonio Guterres, “her şeylerini kaybetmiş olan bu insanların hoşgörü, merhamet ve dayanışmaya ihtiyaçları bulunduğunu” vurguladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) 2015 yılının ilk altı ayına ilişkin mülteci sayılarını dünya kamuoyuna açıkladı. Bu temel üzerinde 2015 yılının geneline ilişkin tahmini rakamlara ulaşılabiliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.