1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Bodrum'da Dalgıçlar Denizin Dibini Temizledi
Bodrum'da Dalgıçlar Denizin Dibini Temizledi

Bodrum'da Dalgıçlar Denizin Dibini Temizledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliğinde, 300 kilogram atık çıkarıldı. Denizden çıkartılan atıklar belediyenin geri dönüşüm merkezine götürüldü.

A+A-

"Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliği, Bitez Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

DENİZİN DİBİNDEN 300 KG ATIK ÇIKTI

Ekipteki 6 dalgıç, Bitez sahilinde deniz dibi temizliği yaptı. Yaklaşık iki saat süren çalışmada denizden aralarında araç lastiği, metal, plastik ve cam atıkların da olduğu 300 kilogram atık çıkarıldı. Çalışmaları sahilden yerli ve yabancı tatilciler de izledi.

Kıyıya çıkartılan atık malzemeler, bir süre sahilde sergilendi. Atıklar daha sonra geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne götürüldü.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Numan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin bu yıl altıncısını düzenlediklerini, temizliğe yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir süre ara verdiklerini söyledi.

KİRLİLİK VATANDAŞLARI ÜZDÜ

Dalgıçlardan Barış Oğuz da dalgıç arkadaşlarıyla farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Çalışmaları izleyen vatandaşlardan Sevim Altıner ise çıkan atıkların kendisini çok rahatsız ettiğini, denizlerin kirletilmemesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan temizlik çalışması, su altından da görüntülendi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 16107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.